Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Českú novinárku stráži polícia, spolupracovala s Jánom Kuciakom

Pavla Holcová
Pavla Holcová (Zdroj: YouTube Český rozhlas Plus)

PRAHA - Česká súvislosť s násilnou smrťou 27-ročného slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny má stelesnenie v osobe investigatívnej novinárky a zakladateľky Českého centra pre investigatívnu žurnalistiku Pavly Holcovej.

V utorok to s odvolaním sa na svoje informácie napísal český týždenník Respekt. Týždenník v článku na svojom webe ďalej uviedol, že centrum je zapojené do projektu Organized Crime and Corruption Reporting Project a medzinárodných sietí investigatívnych novinárov a česká novinárka uplynulý rok a pol spolupracovala s Jánom Kuciakom na príprave článku, ktorý už pred svojou smrťou nestihol vydať.

Polícia podľa zistení Respektu vyhodnotila, že v ohrození by mohol byť aj život českej novinárky a preto ju stráži. "Nehnevajte sa, ale nechcem a nemôžem sa k tomu vyjadrovať," povedala pre Respekt Pavla Holcová.

O českom presahu v tomto prípade hovoril v utorok popoludní na tlačovej konferencii v Bratislave bez ďalších podrobností slovenský policajný prezident Tibor Gašpar.

 

Viac o téme: Pavla HolcováJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu