Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vražda nemôže byť odpoveďou na novinársku kritiku, tvrdí Jarjabek

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vražda nemôže byť odpoveďou na žiadnu novinársku kritiku, lebo ani smrťou nemožno umlčať pravdu, ktorej hľadanie je podstatou novinárskeho remesla. V reakcii na vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky to povedal predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD).

"Vrah musí byť potrestaný. To je želanie moje aj všetkých slušných ľudí na Slovensku," zdôraznil v písomnom stanovisku Jarjabek, ktorý tento zločin považuje za "vrcholne neľudský spôsob riešenia sporu medzi investigatívnym redaktorom Aktualít.sk, ktorý si iba čestne vykonával svoju prácu a dotknutým vrahom, ktorý sa neštítil beštiálne zabíjať".

Dosiaľ neznámy páchateľ zavraždil investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho partnerku v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok informoval, že pravdepodobne príčinou ich smrti boli strelné poranenia hrudníka a hlavy. Podľa šéfa polície pravdepodobne šlo o dvojnásobnú úkladnú vraždu, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.

Viac o téme: Dušan Jarjabek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu