Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalý šéf RTVS Mika zvažuje kandidatúru na primátora: Rozhodnutie príde čoskoro

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika je blízko rozhodnutia, či sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať o post primátora Bratislavy. Povedal to s tým, že jeho uvažovanie nad kandidatúrou už nebude trvať dlho.

"V dohľadnom čase sa rozhodnem a poviem aj termín, kedy to oznámim," povedal Mika. Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo.

O primátorský post zvažujú zabojovať aj starostovia bratislavských mestských častí Jozef Krúpa zo Záhorskej Bystrice a Ján Mrva z Vajnôr. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj poslanec Národnej rady SR a bratislavský mestský poslanec Ján Budaj.

Kresťanskodemokratické hnutie uvažuje, že v jesenných komunálnych voľbách postaví Caroline Líškovú ako kandidátku na bratislavskú primátorku. Opozičné OĽaNO a SaS o svojom spoločnom kandidátovi ešte rokujú. Podľa informácií sa má rozhodnúť v najbližšom čase. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou v tohtoročných komunálnych voľbách.

Viac o téme: Komunálne voľbyRTVSVáclav MikaPrimátor Bratislavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu