Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SaS a OĽaNO nepriberú KDH k centrálnej dohode pred komunálnymi voľbami

Richard Sulík, Igor Matovič a Alojz Hlina.
Richard Sulík, Igor Matovič a Alojz Hlina. (Zdroj: FOTO TASR – Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Dohoda medzi SaS, OĽaNO a neparlamentným KDH na predvolebnej spolupráci pred jesennými komunálnymi voľbami na centrálnej úrovni nevznikne. Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda SaS Ľubomír Galko, centrálna zmluva, ktorú už dávnejšie uzavreli SaS a OĽaNO, sa rozširovať nebude, pretože by to bolo príliš komplikované. „Nikto totiž nevie garantovať v 3 000 obciach a mestách podporu takejto koalícii. Je to niečo iné ako voľby do VÚC,“ uviedol.

Podľa Galka však platí, že KDH je vítané v každom meste a obci, kde sa budú chcieť pridať ku koalícii SaS a OĽaNO. “Kontaktovali nás už strany Šanca a Sme rodina, začíname rokovať. To čakáme aj od KDH, hnutie je v našej širokej pravicovej demokratickej koalícii vítané ako všetky ostatné strany,“ konštatoval Galko.

Ako na sociálnej sieti napísal predseda KDH Alojz Hlina, o tom, že centrálna dohoda pre komunálne voľby medzi SaS, OĽaNO a KDH nebude, sa dozvedel v stredu od SaS. „Nebolo žiadne rokovanie o podmienkach prípadnej centrálnej dohody, teda k odmietnutiu spoločnej dohody nedošlo pre prípadné nároky, podmienky, okolnosti ktorejkoľvek strany, ale dohoda bola odmietnutá bez udania dôvodu. Kresťanskí demokrati boli pripravení rokovať o centrálnej dohode pre komunálne voľby 2018. Takáto dohoda by mala určite význam, čo sa potvrdilo aj pri VÚC voľbách,“ napísal Hlina, ktorý vyjadruje poľutovanie nad tým, že k dohode nedošlo a vyjadruje aj viac ako počudovanie nad tým, akým procesným spôsobom bola celá táto záležitosť vedená.

Viac o téme: Igor MatovičRichard SulíkAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu