Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Portál Kinocola prináša slovenské a české filmy online

(Zdroj: Art Film Fest)

Necelý mesiac pred oficiálnym spustením sa dnes na filmovom festivale Art Film Fest prezentoval nový filmový portál KINOCOLA. Ten bude od 22. júla ponúkať slovenské a české filmy rôznych žánrov a divákom ponúkne šancu pozrieť si obľúbené domáce snímky, ktoré nestihli doteraz vidieť v kinách alebo ich chcú vidieť opäť.

A keďže budú mať všetky slovenské a české filmy z Kinocoly titulky, môžu si ich pozrieť aj diváci či zahraniční distributéri v zahraničí. ,,Práve tým by sme radi dostali slovenské filmy viac do sveta,” povedala na tlačovej konferencii v Trenčianskych Tepliciach Jana Kluková z Kinocoly.

Súčasťou portálu budú aj  informácie o tvorcoch, fotografie z nakrúcania, filmy o filme ale aj pripravované novinky. ,,Ku každému filmu budeme pristupovať individuálne a vynasnažíme sa o ňom sprístupniť čo najviac informácií. Výber filmov nemá žiadne obmedzenia. Ponúkneme dokonca aj slovenské ucelené dramatické seriály typu Kriminálka Staré mesto,” dodal managing director portálu Peter Neveďal s tým, že cieľovou skupinou portálu sú všetci milovníci filmu. Priestor dostanú aj diváci, ktorých chce Kinocola prepojiť s filmármi prostredníctvom blogov, komentárov a hlasovaním o obľúbených filmoch.

Kinocola odštartuje 22. júla s databázou približne stovky slovenských a českých filmov. Tie budú ďalej pribúdať na týždennej báze. Medzi prvými filmami, ktoré si budú môcť diváci pozrieť budú aj pomerne čerstvé slovenské filmy ako Slovensko 2.0 či Ďakujem, dobre.

Filmový obsah bude symbolicky spoplatnený jednorázovými poplatkami alebo paušálom. Platby bude možné realizovať pomocou SMS alebo bankovej úhrady.  Predplatitelia PIANA získajú k službe prístup automaticky.

Tvorcovia portálu sú samotní filmári, ktorí chcú bojovať proti pirátstvu: ,,Projekt Kinocola založili filmári. Každým filmom, ktorý si pozriete, aktívne prispievate k financovaniu nových filmov a pomáhate bojovať proti internetovému pirátstvu. Veľmi si to ceníme a uvítame aj každú spätnú väzbu na slovenské a české filmy," uvádzajú  tvorcovia.

KINOCOLU bude možné nájsť na jej webových stránkach http://www.kinocola.sk, http://www.kinocola.czhttp://www.kinocola.com, ako súčasť set-up boxov alebo obsahu zazmluvnených partnerov. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu