Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbuch plynu rozmetal byt na Prievozskej ulici

V byte na Prievozskej ulici vybuchol plyn, ulicu uzavreli. Zobraziť galériu (11)
V byte na Prievozskej ulici vybuchol plyn, ulicu uzavreli.

BRATISLAVA - V pondelok ráno približne o 8.45 h došlo v jednom z obytných domov na Prievozskej ulici v Bratislave k výbuchu plynu. Tridsaťpäťročná obyvateľka bytu utrpela pri explózii popáleniny na 50 percentách tela a musela podstúpiť operáciu.

Tlaková vlna vyrazila niekoľko okien na dome. "Všade okolo bolo vidno úlomky skla, ktoré lietali do vzdialenosti niekoľko desiatok metrov. Z okien dvoch bytov sa dymilo," povedal jeden z náhodných okoloidúcich.

Podľa zástupcu veliteľa hasičského útvaru v Bratislave Dušana Timka išlo o jednoizbové byty. "To boli dva byty, ktoré boli predelené stenou. Tá stena tam nebola po tom výbuchu," priblížil Imko. Ako Bleskovky.sk informovala krajská policajná hovorkyňa Dáša Kollárová, polícia prípad stále prešetruje. Po explózii policajti úplne uzatvorili ulicu v oboch smeroch pre chodcov aj vozidlá. "Výbuch poškodil aj dve vozidlá a trolejové vedenie," dodala Kollárová. Na mieste zasahovali hasiči i zdravotná záchranná služba. V oblasti sa začali tvoriť kolóny áut, okolo poludnia však už bola Prievozská ulica sprejazdnená.

Obyvatelia domu uviedli, že v objekte nedávno opravovali plynové rozvody. K výbuchu vraj došlo v kuchyni, kde si žena varila kávu. Podľa nich má popálené ruky a čiastočne aj tvár. Zdá sa, že zariadenia v správe Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) sú v poriadku, reagovala hovorkyňa SPP, a.s., Dana Kršáková.

PÄŤ ÚNIKOV PLYNU V BRATISLAVE:

- Október 2007 - V Rusovciach na Balkánskej ulici šofér mercedesu narazil do prípojky, plyn začal unikať. Evakuovali niekoľko desiatok obyvateľov okolitých domov.

- Marec 2007 - Osobné auto v Petržalke narazilo do plynového rozvodu a regulačnej stanice na Smolenickej ulici. V troch okolitých domoch vypli elektrinu a evakuovali obyvateľov jedného domu.

- Február 2007 - Z potrubia unikol plyn na Grösslingovej ulici. Príčinou bol skrat na elektrickom vedení v zemi, ktorý poškodil plynovod. Obyvateľov domu na tri hodiny evakuovali.

- Január, február 2007 - Na Matúškovej ulici zo zásobníka súkromnej firmy dvakrát unikal plyn. Zakaždým evakuovali obyvateľov okolitých domov.


Pozrite si exkluzívne videozábery z miesta nehody.


Prievozská, byt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu