Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vojak sa rozhodol pre samovražedný krok, aby zachránil celú jednotku: VIDEO Vrhol sa proti Daeš

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: twitter/iraqisecurity)

MOSUL - Dramatické zábery ukazujú, ako iracký vojak úmyselne vrazí buldozérom do automobilu teroristickej organizácie Daeš, naplneného bombami, aby zachránil svoju jednotku. Video zhotovené z pohľadu vodiča zachytáva vojaka jazdiaceho po prašných cestách Mosulu, keď vstúpi do cesty opancierovanému vozidlu, ktoré sa na neho rúti. O niekoľko sekúnd sa obrazovka kamery zafarbí do červena a počuť ohlušujúci výbuch.

Ďalší škandál u Trumpa: Vyzradenie tajných informácií o Daeš Rusom, Izrael v ohrození?

Kamera zostala po incidente pokrytá popolom, takže nie je vidno rozsah poškodenia, ale podľa správ z irackej armády to prežil nielen buldozér ale aj vodič. Haidar Sumeri, rešpektovaný pozorovateľ konfliktu na Strednom východe podľa portálu MailOnline zdieľal fotografiu hrdinu na internete, ktorú potom prevzali novinári.

Vojak sa rozhodol pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter/iraqisecurity)

"Iracký hrdina, ktorý použil svoj buldozér, aby nabúral a spôsobil detonáciu bômb vo vozidle Daeš v Mosule, sa cíti dobre a rýchlo sa zotavuje," napísal Hadari vedľa záberu muža s obviazaným hrudníkom.

Vojak sa rozhodol pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter/iraqisecurity)

Po oslobodení východnej polovice Mosulu v januári sa iracké sily teraz pripravujú na posledný krok proti džihádistom po siedmich mesiacoch bojov.

Uväznení v pasci, na zmenšujúcom sa priestore, militanti čoraz viac využívajú niekoľko stoviek tisíc civilistov, ktorí sú pod ich kontrolou, ako ľudské štíty. Úzke uličky Starého mesta sú ťažko dostupné pre tanky a nútia irackú armádu, aby postupovala pešo. Teroristi počas posledných dvoch dní nasadili proti jej jednotkám 30 samovražedných áut s bombami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu