Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Talianok (20, 21), ktoré uniesli islamisti: Zúfalo prosia o pomoc, hrozí im poprava!

Greta Ramelliová (20) a Vanessa Marzulloová (21)
Greta Ramelliová (20) a Vanessa Marzulloová (21) (Zdroj: Foto: FB, YouTube)

ALEPPO - Na internete sa objavilo desivé video dvoch humanitárnych pracovníčok z Talianska. Mladé ženy uniesli v Sýrii vlani v lete a teraz zúfalo prosia taliansku vládu, aby zabezpečila ich odchod do rodnej krajiny. Ako hovoria, sú vo veľkom nebezpečenstve a hrozí im smrť. Greta Ramelliová (20) a Vanessa Marzulloová (21) sú odeté celé v čiernom a z ich prosby behá mráz po chrbte.

"Sme vo veľkom nebezpečenstve, môžu nás zabiť!" hovoria mladé ženy na videu a zúfalo žiadajú o pomoc. Tmavovláska s blondínkou išli do Sýrie ako pracovníčky humanitárnej organizácie, tam ich ale uniesli ozbrojenci. Ako informuje denník The Telegraph, zverejnené video predstavuje mrazivý začiatok roka 2015 pre ich rodiny v Taliansku, zároveň aspoň dokazuje, že dievčatá sú stále nažive.

Obe mladé ženy, ktoré pracovali ako dobrovoľníčky v Sýrii, boli unesené v blízkosti Aleppa v júli minulého roka. Ich väzniteľom je podľa všetkého vojenská organizácia al-Nusrat, čo je vetva al-Káidy. Na videu jedna zo žien drží v rukách tabuľku s dátumom 17. december 2014. Zároveň apelujú na taliansku vládu a tvrdia, že je zodpovedná za ich životy.

Taliani kritizovali rodiny mladých žien, že dcéry pustili na cestu do Sýrie, no rodičia sa bránia, že ich dievčatá boli odhodlané ísť. Gretina mama povedala, že jej dcéra bola od útleho detstva rozhodnutá pomáhať druhým, od 12-tich rokov pracovala v domove dôchodcov. "Keď počujete svoje dcéru hovoriť - Mama, do tej krajiny, kde zabíjajú deti, musím ísť pomôcť, - čo môžete povedať?" reagovala na otázku, prečo dcéru do Sýrie pustila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu