Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nad Ruskom zachytili mysterióznu 11-sekundovú žiaru: VIDEO výbuchu, ktorý nebolo počuť!

Mnohí si myslia, že by mohlo ísť o výbuch meteoritu
Mnohí si myslia, že by mohlo ísť o výbuch meteoritu (Zdroj: YouTube)

JEKATERINBURG - Niektorí obyvatelia ruského mesta na Urale zažili strašidelnú noc. Oblohu nad ich mestom totiž z neznámych príčin ožiaril na 11 sekúnd čudný výbuch. Snímky zaznamenané palubnou kamerou nainštalovanou v aute, vyvolali zdesenie a špekulácie. Ruské médiá o incidente mlčia, a preto sa začali na sociálnych sieťach šíriť rôzne teórie. Následne sa objavili aj ďalšie videá, ktoré udalosť potvrdili.

Svetelná erupcia sa odohrala 14. novembra 2014 neďaleko Jekaterinburgu a podozrivé je, že podľa očitých svedkov nebola sprevádzaná žiadnym zvukom.

„Na pár okamihov sa večerná obloha premenila na oslňujúci deň a potom znova sčernela,“ povedal pre Siberian Times očitý svedok. Vodič auta, ktorý žiaru zaznamenal, video zverejnil, aby mu ostatní pomohli zistiť, o čo išlo, informoval denník Daily Mail.

Žiara na nočnej oblohe

Záhadnú žiaru nakrútili na video aj ruskí teenageri na svoje mobilné telefóny. Meteorológovia však nevedeli určiť pôvod úkazu a tak ostáva žiara na nočnej oblohe vďačným predmetom konšpiračných teórií. 

Viacerí tento úkaz začali dávať do súvislosti s pádom meteoritov, ktoré v tejto uralskej oblasti už boli zaznamenané. Ruské úrady tvrdia, že neboli dokumentované žiadne úrazy ani úmrtia. Najpravdepodobnejšia je však teória, že išlo o záblesk z vojenského cvičenia, ktoré sa konalo v danej oblasti.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu