Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na USA sa valí ďalšia pohroma: Sneh zablokoval 300 km diaľnice!

Epicentrum snehovej búrky bol Kansas. Tamojšie letisko už obnovilo prevádzku
Epicentrum snehovej búrky bol Kansas. Tamojšie letisko už obnovilo prevádzku (Zdroj: wtae.com)

BOSTON – Na severovýchode Spojených štátov dnes vyvrcholí snehová búrka, ktorá je už tretia v priebehu troch týždňov. Tú prvú neprežilo vyše desať ľudí, druhá vyvolala značné dopravné komplikácie.

Terajší víchor sa do oblasti Nové Anglicko blíži z vnútrozemia USA. V Nebraske pripravil o život dvoch ľudí. Vysoká vrstva snehu pokryla tento týždeň štáty od Minnesoty po Ohio, v Kansase napadlo cez 30 centimetrov snehu. Tamojšie letisko prerušilo prevádzku a mnoho motoristov zostalo uväznených na diaľniciach.

V Novom Anglicku očakávajú sneh s dažďom od Connecticutu po Maine. Večer potom má ťažký sneh napadnúť v New Hampshire a Rhode Islande. Ušetrený nebude ani Boston v štáte Massachusetts. Južnejšie na východnom pobreží USA má silno pršať. "Už sme tej zimy mali dosť," povedal k predpovedi jeden z obyvateľov okolia Bostonu, avšak mnohí ďalší sa tešia, že si znovu zalyžujú.

Vôbec najviac zrážok má napadnúť v noci na nedeľu, kedy vraj môže za hodinu spadnúť až päť centimetrov snehu. Bostonský starosta Thomas Menino už od piatku pracuje so špeciálnymi skupinami, ktoré prerezávajú konáre stromov, aby minimalizovali poškodenie drôtov elektrického vedenia. "Boston bude na túto tretiu búrku pripravený. Používajte zdravý rozum a držte sa mimo cesty, zajtra bude snežiť najviac," odkázal Menino obyvateľom.

Zatiaľ čo letisko v Kansas City už prevádzku po štvrtkovej odstávke obnovilo, inde vo vnútrozemí bolo zrušených 570 letov, z nich skoro 130 na chicagskom O'Hareovom medzinárodnom letisku. V Kansase zostal snehom zablokovaný asi tristokilometrový úsek diaľnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu