Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Legendárny Elton John sa rútil do záhuby: Keby s tým neskončil, bol by už mŕtvy!

Elton John Zobraziť galériu (8)
Elton John (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Vďaka svojmu talentu a nezameniteľnému štýlu sa Elton John radí medzi najlepších a najvýznamnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem úspechov však zažil aj viaceré pády a nevyhli sa mu ani problémy s alkoholom a drogami. Dnes tento jedinečný umelec oslavuje svoje 76. narodeniny.

Reginald Kenneth Dwight, ako znie jeho skutočné meno, bol už od ranného veku považovaný za veľmi nadané dieťa, a tak získal štipendium na hudobnej škole Royal Academy of Music. Štúdium však v 17-tich rokoch nechal a naplno sa začal venovať hudobnej kariére.

Toto rozhodnutie zrejme ani na chvíľu neoľutoval, keďže sa počas svojej kariéry stal jedným z najväčších hudobníkov všetkých čias. Na svojom konte má všetky prestížne ocenenia vrátane Oscara, Grammy či Zlatého glóbusu a jeho hudba ovplyvnila množstvo umelcov.

Boj so závislosťou

Okrem slávy a celosvetového uznania však jeho život sprevádzali aj náročné boje. V minulosti bol tento hudobník závislý na drogách a alkohole. Podobné problémy mal napríklad aj s nakupovaním či so sexom.

So závislosťami však rázne zatočil a už viac ako 30 rokov sa alkoholu nedotkol. „Som naozaj požehnaný muž. Keby som pred 30 rokmi nespravil veľký krok a nepožiadal o pomoc, bol by som už mŕtvy. Z celého srdca ďakujem ľuďom, ktorí ma na mojej ceste inšpirovali a pomáhali mi," povedal na margo toho tento významný umelec.

Viac o téme: Elton John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu