Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť českej herečky: Mala iba 53 rokov... Upila sa k smrti?!

Eva Jakoubková Zobraziť galériu (3)
Eva Jakoubková (Zdroj: ČT)

PRAHA - Charizmatická herečka mala svojho démona! Keď ju priatelia našli bez známok života ležať v byte, lekári následne konštatovali smrť spôsobenú nadmerným pitím...

Eva Jakoubková sa narodila 8. februára 1952. Chodila na konzervatórium a neskôr vyštudovala DAMU. Pôsobila v divadle v Hradci Králové a neskôr v Činohernom klube v Prahe. 

Galéria: Eva Jakoubková

V rámci filmu debutovala v slovenskej snímke Choď a  nelúč sa. Hrala aj vo filmoch ako Lásky mezi kapkami deště, Tisícročná včela, Južná pošta a seriáloch Inženýrská odysea, Bakaláři či Synové a dcery Jakuba Skláře.

Jakoubková žila svojou prácou a nikdy nemala deti. Nadväzovala vzťahy najmä so staršími mužmi, napríklad režisérom Evženom Sokolovským starším o 27 rokov alebo kolegom Iljom Racekom starším o 22 rokov. 

Eva Jakoubková
Zobraziť galériu (3)
Eva Jakoubková  (Zdroj: FS Barrandov)

Jej osudovým mužom sa nakoniec stal hudobník Petr Novák, starší o 7 rokov. Bohužiaľ, obaja mali problémy s alkoholom – hovorí sa, že k pitiu Evu priviedol práve jej muž. „Hovoril som Eve, že v rodine môže piť iba jeden, aby ten druhý toho prvého mohol zachrániť. Lenže Petr pil prvú ligu a Eva ho následne, bohužiaľ, chcela tromfnúť. Je jej obrovská škoda. Bol to veľký talent a veľká dáma,” povedal po jej smrti bývalý člen Olympicu Jan Antonín Pacák. 

Eva Jakoubková zomrela 16. júna 2005. Keď neotvárala svojim priateľom, vlámali sa jej do bytu a našli ju tam ležať bez známok života. Podľa lekárskej správy išlo o celkové vyčerpania organizmu so zastavením srdca, na čom malo podiel nadmerné pitie. 

Z jej bytu ale údajne zmizli peniaze aj zmenky, ktoré vystavovala svojim kamarátom z "mokrej štvrte". Jej posledným priateľom bol vraj jeden z nich, a tak herečkini známi špekulovali aj o vražde. 

Eva Jakoubková a Jana Švandová
Zobraziť galériu (3)
Eva Jakoubková a Jana Švandová  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Eva Jakoubková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu