Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nešťastná smrť slovenskej speváčky: Len pol roka predtým sa stala mamou!

Alžbeta Bety Majerníková Zobraziť galériu (3)
Alžbeta Bety Majerníková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Venovala sa hudbe aj výtvarnému umeniu a šperkárstvu. Bola vydatá a manželovi porodila syna... No o 7 mesiacov jej život vyhasol. Dnes si pripomíname 10. výročie smrti umelkyne Alžbety Majerníkovej.

Alžbeta Majerníková sa narodila 17. novembra 1978. Od malička vyrastala v tvorivom prostredí, jej starým otcom bol sochár Alexander Trizuljak a do tajov umenia zaúčal aj Betkinu mamu Máriu. Sprevádzala ju tiež hudba, rodinní príslušníci spievali v kresťanskom zbore.

Alžbeta sa vybrala na cestu šperkárky a speváčky. S elektropopovou skupinou Noisecut vystupovala pod menom Bety K. Majerníková. Vyhrala s nimi v roku 2008 hudobnú cenu Radio_Head Awards za najlepší album. Túto cenu vyhrala aj neskôr s albumom Háj a Lov. Zaujímavé je, že tiež bola autorkou sošky tohto ocenenia. 

Nešťastná smrť slovenskej speváčky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Majerníková študovala u profesora Karola Weisslechnera na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave v ateliéri Kov a Šperk. Za svoju tvorbu neskôr získala niekoľko cien. 

Umelkyňa zahynula 22. mája 2012 pri dopravnej nehode. Osudnou sa Majerníkovej stala jazda medzi obcami Vajnory a Čierna Voda - Chorvátsky Grob, kde zišla z cesty a narazila do stromu.
Nehodu mohla zapríčiniť nepozornosť vodičky, predpokladá polícia. Cesta, po ktorej išla, bola mokrá a šmykľavá. Zraneniam podľahla na mieste.

Alžbeta Majerníková bola vydatá a manželovi v októbri 2011 porodila syna. 

Alžbeta Bety Majerníková
Zobraziť galériu (3)
Alžbeta Bety Majerníková  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Alžbeta Bety Majerníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu