Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Samovražda bývalého hokejistu: Cítil obrovskú vinu!

Dušan Pašek ml. Zobraziť galériu (4)
Dušan Pašek ml. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bol plný života a potom zrazu... Bývalý hokejista Dušan Pašek ml. spáchal začiatkom novembra 2021 samovraždu. Trápili ho totiž obrovské výčitky. Dnes by oslávil 37 rokov.

Dušan Pašek ml. sa narodil 18. januára 1985, jeho otcom bol legendárny hokejista Dušan Pašek. A syn pokračoval v jeho šľapajach. 

Dušan Pašek
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Za seniorské družstvo začal hrať v sezóne 2003/2004 a v tej ďalšej sa už so Slovanom tešil zo zisku majstrovského titulu. Neskôr hral v Skalici a Košiciach. Tam sa tešil zo svojho druhého majstrovského titulu. 

Kým ukončil svoju hráčsku kariéru, obliekal si ešte dres Piešťan, Banskej Bystrice a opäť Skalice. Ako hráč opustil ľadovú plochu začiatkom roka 2016. Celkovo odohral v slovenskej extralige 657 zápasov s bilanciou 152 gólov a 168 asistencií. Neskôr sa ešte predviedol v českom Hodoníne. 

Dušan Pašek
Zobraziť galériu (4)

Aj po definitívnom ukončení hráčskej kariéry zostal pri hokeji. Bol generálnym riaditeľom klubu Bratislava Capitals. A práve s jeho prácou s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí aj jej smrť. Dušan Pašek sa obesil 5. novembra 2021 na bratislavskej Kolibe. 

Samovraždu spáchal dva dni po úmrtí 24-ročného hráča svojho klubu Borisa Sádeckého. A v jeho trezore bol podľa policajného zdroja objavený list. „Z obsahu listu vyplýva, že šéf klubu prevzal zodpovednosť za smrť hokejistu. Za vinníka jeho tragédie v mladom veku označil seba,” uviedol nemenovaný zdroj pre Pravdu.

Mladík s Pašekom údajne preberal svoje zdravotné problémy a diskutovali o tom, či má podstúpiť špeciálne vyšetrenia, ktoré by však znamenali jeho výpadok na ľadovej ploche. Keďže si ale aj sám myslel, že jeho problémy so srdcom nie sú vážne, Dušan mu tiež odporučil ďalej hrať. Sádecký 29. októbra skolaboval počas zápasu, následne 3. novembra zomrel v nemocnici. 

Dušan Pašek naposledy tvoril pár s misskou Dominikou Grecovou rozišli sa začiatkom roka 2020.
Zobraziť galériu (4)
Dušan Pašek naposledy tvoril pár s misskou Dominikou Grecovou rozišli sa začiatkom roka 2020.  (Zdroj: Instagram D.P.)

Dušan Pašek ml. tvoril počas svojho života pár s viacerými mediálne známymi ženami. Tie tiež reagovali na jeho náhlu smrť. Viac si môžete prečítať TU»

Viac o téme: Dušan Pašek ml.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu