Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenského herca v českom seriáli nespoznáte: Aha, ako vyzerá!

Marián Mitaš Zobraziť galériu (5)
Marián Mitaš (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovenský herec Marián Mitaš je obľúbený aj u českých tvorcov. Jedným z jeho posledných českých počinov je napríklad seriál Božena. Na prvý pohľad by ste ho však určite nespoznali.

Marián Mitaš sa narodil 24. septembra 1980 v Považskej Bystrici. S umením bola v jeho rodine spojená len stará mama, ktorá pôsobila v ochotníckom súbore. 

Galéria: Marián Mitaš

Marián vyštudoval VŠMU, odbor bábkoherectvo. Z herectva ho profesor Martin Huba vyhodil v prvom ročníku. Neskôr začal pôsobiť ako DJ aj herec a zahral si dokonca aj v hollywoodskom filme The Zookeeper's Wife.

Slovenského herca v českom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Markíza/film The Zookeeper's Wife)

Mitaša poznajú diváci z niekoľkých slovenských aj českých filmov, najmä však zo seriálov. Mihol sa v Ordinácii v ružovej záhrade, potom hral napríklad v Meste tieňov, Horúcej krvi, Búrlivom víne, Milenkách, Oteckoch, Za sklom, Jenny, Hniezdo, Nemocnica, Delukse. 

Zahral si aj v českej minisérii Božena, ktorá rozpráva príbeh spisovateľky Boženy Němcovej. Marián stvárnil prírodovedca a novinára Jana Helceleta a keďže ide o človeka narodeného v začiatkoch 19. storočia, herec musel pred kamerami zmeniť imidž. Na prvý pohľad by snáď málokto uhádol, že Helceleta hrá práve on. 

Slovenského herca v českom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Aňa Geislerová a Marián
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Podobne výraznú zmenu imidžu si už vyskúšal v rozprávke o liečivej vode. Okrem toho si zahral v snímkach Bábovky, Príliš osobná známosť, Ostrým nožom, Sklenená izba, Toman, Kandidát či Dom. 

Darija Pavlovičová a Marián
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Marián Mitaš tvorí pár so svojou niekdajšou kamarátkou Katkou, ktorá pochádza z rovnakého kraja. Spoznali sa už ako 15-roční, pár začali tvoriť oveľa neskôr. Ženil sa v septembri 2013. Dnes majú spolu dve dcérky – Dorotku a Terezku. 

Viac o téme: Marián Mitaš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu