Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Daniela Hantuchová ako 17-ročná: Neuveríte... Toto nemôže byť ona!

Daniela Hantuchová Zobraziť galériu (5)
Daniela Hantuchová (Zdroj: Instagram DH)

BRATISLAVA - Daniela Hantuchová si už užíva tenisový dôchodok, bielemu športu sa venuje už len ako televízna moderátorka. Počas kariéry bola často zaraďovaná aj do rebríčka najsexi športovkýň. Ako 17-ročná však tento imidž ešte nemala.

Daniela Hantuchová sa narodila 23. apríla 1983. Ako dieťa bola pohybovo nadaná, ale venovala sa aj hre na klavír. Nakoniec ju babička priviedla k tenisu. 

Galéria: Daniela Hantuchová

Prvý juniorský zápas odohrala v roku 1997 proti Martine Suchej. Prehra ju namotivovala a neskôr začala vyhrávať. Suchej potom prehru oplatila v jednom z úvodných zápasov svojej profesionálnej kariéry. Už v máji 1999 vyhrala v USA  ITF turnaj a získala svoj prvý titul. 

Vo Fed Cupe debutovala ako 16-ročná a po boku Ľudmily Cervanovej siahla na víťazstvo. O tri roky neskôr sa výraznou mierou zaslúžila o jediný triumf Slovenska v Pohári federácie. 

Daniela Hantuchová v roku 2000 ako 17-ročná
Zobraziť galériu (5)
Daniela Hantuchová v roku 2000 ako 17-ročná  (Zdroj: TASR)

Celkovo reprezentovala našu krajinu 16 rokov. Okrem Fed Cupu vyhrala aj Hopmanov pohár po boku Dominika Hrbatého. 

Počas svojej kariéry vyhrala šesť turnajov WTA v dvojhre, do finále sa dostala v ďalších deviatich turnajoch. Kariérne maximum v rámci rebríčka WTA dosiahla v roku 2003, keď figurovala na 5. mieste. V roku 2007 bola na 12. mieste a v januári 2008 na 8. priečke. Kariéru ukončila v lete 2017. 

Galéria: Zábery z kariéry Daniely Hantuchovej

Daniela Hantuchová ako 17-ročná:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Aktuálne Daniela pracuje v Londýne, kde moderuje športovú reláciu. Vo voľnom čase sa venuje napríklad aj golfu. Hoci fyzicky je podľa nej náročnejší tenis, psychicky predstavuje výzvu práve hra  s bielou loptičkou. „Pre mňa osobne je golf mentálne náročnejší, pretože v tenise môžete prehrávať 6/0, 5/0 a stále máte možnosť otočiť zápas, aj keď hráte úplne najhoršie, ale kým bojujete, stále máte šancu až do posledného bodu. To v prípade golfu neplatí,” uviedla na sieti Instagram. 

Daniela Hantuchová ako 17-ročná:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram DH)

Daniela Hantuchová ako 17-ročná:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram DH)

 

Viac o téme: Daniela Hantuchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu