Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smutný pohľad na slizkého recepčného zo Sám doma: Skončil na vozíčku

Tim Curry Zobraziť galériu (4)
Tim Curry (Zdroj: 20th Century Fox)

LOS ANGELES - Herec Tim Curry si zahral v sérii Sám doma len malú úlohu, no z druhej časti si ho pamätá naozaj každý. Úlohu slizkého recepčného stvárnil jednoducho bravúrne. Bohužiaľ, v roku 2012 ho postihla mozgová mŕtvica a skončil na vozíčku.

Tim Curry sa narodil 19. apríla 1946 vo Veľkej Británii. Ako dieťa sa venoval spevu, neskôr sa rozhodol, sústrediť na herectvo. 

Galéria: Tim Curry

Jeho prvou príležitosťou bol muzikál Hair a neskôr účinkoval v The Rocky Horror Show. Na ulici vtedy stretol autora tohto muzikálu Richarda O'Briena, ktorý mu prezradil, že hľadá dobre stavaného muža, ktorý dokáže spievať. Zahral si šialeného vedca a transvestitu Dr. Frank-N-Furtera.

Tim Curry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Tim Curry pokračoval v divadelnej kariére a roku 2015 bol na odovzdávaní cien Tony Award ocenený Artistic Achievement Award. 

Vo filmoch sa začal objavovať začiatkom 70. rokov. Hral napríklad v snímkach Oscar, Sám doma 2: Stratený v New Yorku, Nabitá zbraň 1, Traja mušketieri, Charlieho anjeli, Scary Movie 2, Terry Pratchett: Farba mágie a iných. 

Tim Curry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Buena Vista Television)

V roku 1988 sa herec presťahoval do Kalifornie. Nikdy sa neoženil a nemá žiadne deti. 

V roku 2012 utrpel mozgovú mŕtvicu a odvtedy je odkázaný na vozík. Herectvu sa venuje v rámci prepožičiavania hlasu a pokračuje aj v spievaní. 

Na verejnosti sa však neukazuje príliš často. V roku 2016 sa zúčastnil filmovej premiéry, v roku 2019 sa objavil na Comic Cone, v roku 2020 zas na dobročinnej akcii Rocky Horror Picture Show v rámci prezidentskej kampane Joea Bidena. 

Ako herec tvrdí, pri zotavovaní mu pomohol najmä zmysel pre humor. „Nie je náročný na údržbu. Je to súčasť mojej DNA,” vyhlásil. 

Tim Curry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Tim Curry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu