Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výrazný slovenský komediálny herec: Má známeho syna a... Táto modelka je jeho vnučka!

Oldo Hlaváček Zobraziť galériu (4)
Oldo Hlaváček (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nie je jedinou známou tvárou v rodine! Herec Oldo Hlaváček má syna Ivana, ktorý je rovnako hercom, istý čas mali dokonca aj spoločné vystúpenia. A vnučkou známeho komediálneho herca je modelka Michaela Hlaváčková.

Oldo Hlaváček sa narodil 26. januára 1934. Tento rodák z Bratislavy je výrazným predstaviteľom komediálnych postáv na slovenskej scéne. Prvú hereckú príležitosť dostal už ako prváčik, keď v školskom predstavení Chrobáci hral Ferda Mravca na kolobežke. Na divadlo nezabudol ani na pedagogickom gymnáziu v Žiline. Hral v ochotníckom súbore Ľudová scéna mesta Žiliny a v Divadelnom krúžku Maxima Gorkého pri tamojšom gymnáziu. Neskôr študoval na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave.

Galéria: Oldo Hlaváček


V roku 1963 sa stal členom Činohry Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave. Roky sa obliekal do kostýmu Čerta v muzikáli Na skle maľované. Ešte v súčasnosti vystupuje v SND ako hosť napríklad v hrách Bratia Karamazovci, Chrobák v hlave, Tak sa na mňa prilepila.

Priestor pre svoju komiku, zmysel pre paródiu a karikatúru našiel predovšetkým v rozhlase, kde účinkoval v mnohých hrách a zábavných programoch. S kolegom Ivanom Krajíčkom stvárnili nezabudnuteľných gazdov v scénkach v Hostinci Pod gaštanom. V televízii popri mnohých veseloherných úlohách moderoval zábavné a súťažné relácie, ale hral tiež v rozprávkach a pracoval v dabingu. Je autorom mnohých televíznych a rozhlasových zábavných programov. Známe je aj jeho moderovanie populárnej televíznej show Vtipnejší vyhráva a účinkovanie v televíznom seriáli Priateľky (2008).

Oldo Hlaváček
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)


Vo filme debutoval v roku 1966 v snímke Tango pre medveďa. Videli sme ho aj vo filmovej dráme Zajtra bude neskoro (1972), v komédii Hroch (1973), Rača, moja láska (1977), v rozprávke Múdra Gabriela (1983) a v televíznom filme Bankinghouse Khuwich and comp. (1985).

So synom Ivom Hlaváčkom účinkoval v amfiteátroch a na pódiách kultúrnych domov v programe Hore nohami a moderovali reláciu Kurnikšopaholubník v súkromnej televízii.

Ivan Hlaváček
Zobraziť galériu (4)
Ivan Hlaváček


Za významné zásluhy v rozvoji divadelnej, rozhlasovej a filmovej tvorby udelil prezident SR Rudolf Schuster 20. februára 2004 hercovi Oldovi Hlaváčkovi pri príležitosti jeho 70. narodenín vyznamenanie Kríž prezidenta Slovenskej republiky II. stupňa.

Vnučkou známeho herca je modelka Michaela Hlaváčková, ktorá sa na jeseň 2019 vydala za fotografa Rasťa Brezovského a neskôr mu porodila syna. Z predchádzajúceho vzťahu má ďalších dvoch chlapcov. 

Michaela Hlaváčková s manželom
Zobraziť galériu (4)
Michaela Hlaváčková s manželom  (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: Oldo Hlaváček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu