Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fitneska Czoborová sa miluje napchávať a... Viete, že mala kedysi nadváhu?!

Zora Czoborová Zobraziť galériu (3)
Zora Czoborová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kto ju sleduje na sociálnych sieťach, vie, že Zora Czborová jednoducho dobré jedlo miluje. Dnes si však už naplno uvedomuje, že prebytočné kalórie potom treba aj spáliť. No nebolo to vždy tak a aj úspešná fitneska má za sebou obdobie, keď mala nadváhu.

Zora Czoborová sa narodila 25. januára 1967. Bola pomerne aktívne dieťa a neskôr sa vybrala študovať Fakultu telesnej výchovy a športu. A práve počas vysokoškolského štúdia mala vyššiu váhu. Prestala sa totiž aktívne venovať atletike a stravovala sa ako typický študent – teda nepravidelne, nárazovo vo veľkých množstvách a najmä nezdravo. 

Galéria: Zora Czoborová

Pribrala 14 kíl, ale po nejakom čase sa s nimi rozhodla zatočiť. „Strašne mi vadilo, že som mala 74 kíl,” prezradila nám Czoborová v jednom z rozhovorov. A tak začala cvičiť. Uvedomila si, že jej strašne chýbal pohyb, ktorý kedysi mala, a to nielen fyzicky, ale aj psychicky. Nakoniec sa vypracovala tak, že o rok a pol vyhrala súťaž Fitneska Slovenska 1994. 

Fitneska Czoborová sa miluje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív ZC)

Zora vyštudovala telovýchovu a biológiu a po dennom štúdiu si urobila doktorandské štúdium na telovýchove s titulom PhD.

Má za sebou množstvo športových úspechov. Je štvornásobnou majsterkou Slovenska vo fitness a bola aj majsterkou v aerobicu. Na základe úspechov dostala pozvanie k Arnoldovi Schwarzeneggrovi na Arnold’s Classic, ktoré sa konali na jar 1995 a skončila tam tretia. Na svojom konte má aj množstvo DVD s cvičením a organizuje takzvané fit pobyty. 

Profesionálne sa venovala aj kondičnej príprave reprezentantov našej krajiny v ľadovom hokeji. 

Fitneska Czoborová sa miluje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Od roku 2014 je vydatá za Petra Illiáša, s ktorým randila už dávnejšie, ale ich cesty sa na niekoľko rokov rozišli. Nakoniec sa k sebe vrátili a obnovený vzťah spečatili svadbou. 

Viac o téme: Zora Czoborová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu