Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Známy hudobník odišiel z tohto sveta náhle: Poznali ste ho z Repete a... mal slávneho brata!

Juraj Lehotský Zobraziť galériu (5)
Juraj Lehotský

BRATISLAVA - Odpadol a už sa viac neprebral... Brat legendárneho Jána Lehotského, trubkár Juraj Lehotský, by dnes oslávil 81 rokov. V decembri 2017 však náhle skonal.

Juraj Lehotský sa narodil 18 . januára 1940. Absolvoval Konzervatórium v Bratislave (trúbka).

Juraj Lehotský
Zobraziť galériu (5)

Začínal v amatérskych jazzových skupinách, v rokoch 1963 až 1970 bol členom orchestra Juraja Velčovského. Od roku 1970 pôsobil ako sólista v Tanečnom orchestri Čs. rozhlasu v Bratislave. Popri tom sa zúčastňoval na nahrávkach rôznych interpretov a hosťoval vo viacerých orchestroch, medzi nimi VV Systém či Orchester Gustava Broma.

V rokoch 1986 až 1996 bol členom skupiny tradičného jazzu T+R Band. Jeho tvorbu charakterizujú sólové LP platne Strieborná trúbka (1975), Kúsok Slnka (1980) aj album Balíček tónov. Spoluúčinkuje na albume Sám mladšieho brata Jána Lehotského, ktorý vyšiel v decembri 2010. 

Divákom môže byť známy aj z relácie Repete, okrem sprevádzania spevákov tam predviedol aj samostatný výkon napríklad v skladbe Il Silenzio. 

Juraj Lehotský
Zobraziť galériu (5)

Juraj Lehotský zomrel 3. decembra 2017 vo veku 77 rokov. „Išiel na stretnutie s kolegami trubkármi. Mávajú pravidelné posedenia a tam mu prišlo zle. Odpadol,“ povedal po jeho smrti Novému Času zdroj blízky rodine.

Neskôr sa objavili správy, že sa liečil na vážnu diagnózu. Špekulovalo sa o problémoch s mozgom, za jeho úmrtím ale mohli byť aj ťažkosti s krvným tlakom. 

Viac o téme: Juraj Lehotský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu