Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na charizmatického slovenského herca letia mladšie: Tá posledná má o 21 rokov menej!

Milan Bahúl Zobraziť galériu (5)
Milan Bahúl (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Herec Milan Bahúl mal istý čas viac práce u našich českých susedov. A našiel si tam o 15 rokov mladšiu lásku, ktorá mu k dvom deťom z predchádzajúceho manželstva porodila dcéru. Lenže neskôr sa rozišli a umelec sa opäť zamiloval na Slovensku - do kolegyne mladšej o 21 rokov.

Milan Bahúl sa narodil 25. septembra 1960 v Bratislave. Pôvodne túžil po kariére leteckého mechanika, ale navštevovanie dramatického krúžku v detstve ho natoľko ovplyvnilo, že sa rozhodol pre štúdium herectva na bratislavskej Vysokej škole múzických umení (VŠMU).

Galéria: Milan Bahúl

Po prvotnom angažmán v Štúdiu S bol päť rokov členom Divadla Slovenského národného povstania v Martine (dnes Slovenské komorné divadlo). V roku 1989 prešiel na bratislavskú Novú scénu a v rokoch 1992 – 2008 pôsobil v Činohre Slovenského národného divadla (SND). Naďalej tam ale patrí k hosťujúcim hercom.

Milan Bahúl a Kristína Turjanová v predstavení Ujo Váňa
Zobraziť galériu (5)
Milan Bahúl a Kristína Turjanová v predstavení Ujo Váňa  (Zdroj: DPOH)


Jeho filmografiu tvoria najmä televízne snímky a seriály, zahral si však i v americkom fantasy Dragonheart (Dračie srdce, 1996), v oceňovanom filme Juraja Jakubiska Nejasná správa o konci sveta (1997) alebo v rozprávke Láska na vlásku (2014).

V Čechách si získal popularitu vďaka rozprávke Pán hradu (1999), nasledovali úspešné seriály Dobrá čtvrt (2005) alebo Poslední sezona (2006). Na domácej pôde zarezonoval ako mafián Tóth v Búrlivom víne (2012) alebo ako dobrácky Vincent Polák zo seriálu Chlapi neplačú (2012).

Vilma Cibulková a Milan
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: CT)

Zahral si tiež v seriáloch ZOO (2016), Za sklom (2016) či Červené pásky (2020). Objavil sa aj v rozprávke Čarovný kamienok (2019). Najnovšie nahradil Romana Luknára v seriáli Ultimátum, ktorý pripravuje televízia Joj. 

Milan Bahúl bol ženatý a s manželkou vychovával dve deti. Keď však začal viac pôsobiť v Česku, našiel si tam o 15 rokov mladšiu partnerku Kateřinu. „S manželkou nám to neklapalo už vyše desať rokov,” povedal k svojmu odchodu od rodiny po čase pre Korzár. 

Tento vzťah sa rozpadol v polovici roka 2013, partneri však mali spolu dcéru a Milan ešte nejaký čas zostal bývať so svojou bývalou. O rozchode sa preto verejne nevedelo a keď si našiel novú partnerku, zdalo sa, že opustil ďalšiu rodinu. Ako neskôr vysvetlil, rozhodnutie prišlo práve z Kateřininej strany. 

Milan Bahúl
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Hercovou poslednou partnerkou je kolegyňa Andrea Martvoňová, mladšia o 21 rokov. Kým on dnes oslavuje 60. narodeniny, ona bude mať v novembri 39 rokov. Dokopy sa dali vďaka seriálu. „Iskra preskočila v prvej polovici roku 2014 pri nakrúcaní seriálu Chlapi neplačú,” prezradil Bahúl pre Super.cz. 

Andrea Martvoňová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Milan Bahúl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu