Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenská herečka sa stiahla do úzadia: Zdravotné problémy a priberanie... Vážila 100 kíl!

Ivona Krajčovičová Zobraziť galériu (6)
Ivona Krajčovičová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Črtala sa jej pekná kariéra, no netrvala dlho. Herečka Ivona Krajčovičová sa v polovici 90. rokov stiahla z verejného života. Bojovala totiž so zdravotnými problémami a dramaticky pribrala. Neskôr sa už k svojej starej profesii nevrátila.

Ivona Krajčovičová sa narodila 6. mája 1960. Vyštudovala herectvo na VŠMU a už počas štúdia sa objavila pred kamerami. 

Ivona Krajčovičová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Galéria: Ivona Krajčovičová

za prelomový sa dá označiť rok 1984, keď ukončila štúdium. Zároveň nakrútila seriál Povstalecká história, kde stvárnila jednu z hlavných úloh. Zahrala si v rozprávke Múdra Gabriela a tiež sa jej podarilo preraziť v Česku.

Objavila sa v psychologickej dráme Zjasnělá noc. A Zdeněk Svěrák bol mladou herečkou tak nadšený, že si ju vybral hneď do dvoch filmov ako svoju partnerku. Najprv spolu nakrútili film Co je vám, doktore? a o rok neskôr Jako jed. 

Ivona Krajčovičová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Ivona Krajčovičová a Zdeněk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ČT)

Ivona hrala vo viacerých televíznych filmoch, v polovici 90. rokov však herecké povolanie opustila. Dôvodom bola choroba, ktorá sa nazýva orbitocelulitida. Ide o akútne zápalové ochorenie oka. „Začalo to veľmi nevinne, z ničoho nič mi opuchlo oko. Myslela som, že je to obyčajný jačmeň. Potom sa choroba rozvinula a ja som vyzerala ako Quasimodo,” zverila sa pred rokmi Krajčovičová Blesku. 

Svoju chorobu tajila a zvládala ju len s pomocou manžela, režiséra Petra Opáleného. Liečba trvala dva roky a našťastie bola úspešná. 

Okrem tejto diagnózy však v ústraní bojovala aj s nadváhou. „Trikrát v živote som vážila sto kíl a to už nikdy nedopustím,” povedala herečka v čase, keď mala naspäť štíhlu postavu. K herectvu sa však nevrátila, s manželom si založila umeleckú agentúru. 

Ivona Krajčovičová a Kamila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Ivona Krajčovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu