Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pred rokmi Ruslana vyhrala Eurovíziu a dnes... 47 rokov, dlhé vlasy, ploché bruško a vymakané ruky!

Ruslana Zobraziť galériu (4)
Ruslana (Zdroj: TASR - Mária Ďurčeková)

ĽVOV - Mnohí majú doteraz v živej pamäti pieseň Wild dances, s ktorou Ruslana vyhrala Eurovíziu. Ani sa to nezdá, ale ubehlo odvtedy už 16 rokov a ukrajinská speváčka dnes oslavuje 47. narodeniny. Síce jej pribudli vrásky, ale inak vyzerá rovnako ako pred rokmi a udržiava sa vo výbornej forme.

Ruslana Stepanivna Lyzhychko sa narodila 24. mája 1973. Už ako štvorročná sa na popud matky zaujímala o hudbu, potom vystupovala s detským zborom a spievala v kapelách. Vyštudovala klasickú hru na klavír a dirigovanie symfonického orchestra. 

Galéria: Ruslana

Ruslanina kariéra odštartovala v roku 1996, keď vyhrala bieloruskú spevácku súťaž. Hneď v tom roku ju potom nominovali na ukrajinskú speváčku roka. A svojím prvým albumom si v roku 1998 získala veľmi pozitívne kritiky. A vtedy sa jej kariéra naplno rozbehla. 

V roku 2003 vydala album Wild Dances, ku ktorému ju inšpirovala kultúra Hutsulov zo západu Ukrajiny, odkiaľ pochádza Ruslanin otec. Následne bola nominovaná na Eurovision Song Contest 2004 a od začiatku bola favoritkou. Súťaž nakoniec naozaj aj vyhrala. 

Ruslana
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Mária Ďurčeková)

V roku 2004 Ruslana tiež podporovala politické zmeny na Ukrajine, takzvanú Oranžovú revolúciu, ktorej venovala pieseň Dance with the Wolves. V rokoch 2006 a 2007 bola dokonca členkou ukrajinského parlamentu. Bojuje tiež za ľudské práva a zmenu súdnictva na Ukrajine. 

Hoci od jej víťazstva v speváckej súťaži ubehlo už 16 rokov, Ruslana akoby sa ani nemenila. Je o čosi staršia, no príliš to na nej nebadať. Udržiava sa totiž vo forme a tiež si necháva svoje povestné dlhé vlasy, ktoré podporujú jej ženskosť. Zároveň sa však chváli aj vypracovaným bruškom a svalnatými rukami. 

Pred rokmi Ruslana vyhrala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram RL)

Pred rokmi Ruslana vyhrala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram RL)

Viac o téme: Ruslana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu