Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Milostný trojuholník v českom šoubiznise: Jeden z nich skončil na psychiatrii!

Boris Hybner Zobraziť galériu (8)
Boris Hybner (Zdroj: CT)

PRAHA - Česká herečka Vanda Hybnerová (55) je dcérou známeho umelca, míma, herca, režiséra a scenáristu Borisa Hybnera (†74). Ten sa počas svojho života verejne priznal k závislosti od alkoholu aj k pobytu na psychiatrii. Spevák Olympicu Petr Janda mu totiž prebral ženu.

Boris Hybner sa narodil 5. augusta 1941. Dnes uplynuli 4 roky od jeho smrti. 2. apríla 2016 zomrel v umelom spánku, v ktorom skončil po dvoch infarktoch.

Hoci ako umelec rozdával radosť, jeho samého zasiahli v živote viaceré rany. Bojoval so závislosťou, rakovinou a musel sa popasovať aj s odchodom milovanej ženy tesne pred svadbou. Herec o všetkom otvorene hovoril v programe 13. komnata. 

Milostný trojuholník v českom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: CT)

K alkoholu sa dostal, keď vycestoval s umeleckou komunitou do Montrealu. „Pol roka som hral denne sedem predstavení, s kolegom sme sa striedali obdeň. To sa nedalo vydržať, pre mňa iba s fľaškou,” zveril sa Hybner Českej televízii. „Po návrate som vedel, že potrebujem sanatórium, aby som si dal život do poriadku. Namiesto toho som sa oženil a všetko pokračovalo ďalej,” dodal. 

Jeho dcéra, známa herečka Vanda Hybnerová, sa tiež v dokumente zverila, že nemá na otca najkrajšie spomienky. Pamätá si, že buď sedel v krčme, alebo bol v liečebni. A raz ju údajne niekde aj zabudol, keď bola ešte v kočiari. 

Jeho život sa pritom aspoň v rámci manželstva mal pôvodne uberať inou cestou s inou ženou. Plánoval spoločný život s baletkou Janou, no ona sa zrazu zapozerala do lídra Olympicu Petra Jandu. A Boris to niesol naozaj ťažko. „Skončil som v Bohniciach v pavilóne samovrahov,” priznal kedysi pre TopStar. 

Milostný trojuholník v českom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: CT)

Viac o téme: Boris Hybner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu