Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Milostný trojuholník: Krásky českého filmu si prebrali frajera!

Nataša Gollová Zobraziť galériu (5)
Nataša Gollová (Zdroj: Lucernafilm)

PRAHA - Obe boli krásne a talentované a napriek tomu neboli rivalky. Aspoň spočiatku sa Nataša Gollová a Adina Mandlová kamarátili... kým medzi ne nevstúpil ten jeden muž.

Nataša Gollová sa narodila 27. februára 1912 a milovníkom starých českých filmov určite nie je neznáma. Pred kamerami ukazovala najmä svoj nevšedný komediálny talent, no v súkromí prežívala takmer samé nešťastie. Najmä vo vzťahoch. 

Galéria: Herečka Nataša Gollová

S mužmi to Nataši jednoducho nevychádzalo. Jej prvou veľkou láskou bol o 16 rokov starší básnik Tristan Tzara, s ktorým sa zoznámila ako 20-ročná. Vtedajšiemu priateľovi odkázala, že sa zamilovala a zostala s Tzarom. Po nejakom čase sa sklamaná vrátila domov. So zakladateľom dadaizmu sa rozišli.

Milostný trojuholník: Krásky českého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Neskôr sa dala dokopy s kolegom Františkom Vnoučkom, starším o 9 rokov. Boli spolu tri roky, ale ako vyšlo najavo, herec bol nielen žiarlivý tyran a pijan... Po nejakom čase sa totiž priznal k homosexuálnej orientácii. 

Oveľa zamotanejšia situácia nastala vo vzťahu k šéfovi barrandovských ateliérov Willymu Söhnelovi. Od muža nemeckého pôvodu Natašu odhovárala jej veľmi dobrá kamarátka Adina Mandlová, a tak ho Gollová po krátkom čase pustila k vode. 

Neskôr sa však s Willym začala stretávať samotná Adina, aj keď svoju náklonnosť radšej držali v tajnosti. Keď však herečka odišla filmovať mimo republiky, kamarátka jej priateľa prebrala. A Nataša sa týmto vzťahom nijako netajila. Obe umelkyne boli neskôr kvôli vzťahu s ním pranierované, hoci Söhnel sa k Hitlerovej ideológii nehlásil a Čechom pomáhal. 

Herec Oldřich Nový a Adina Mandlová
Zobraziť galériu (5)
Herec Oldřich Nový a Adina Mandlová  (Zdroj: Lucernafilm)

Oldřich Nový a Nataša Gollová
Zobraziť galériu (5)
Oldřich Nový a Nataša Gollová  (Zdroj: Lucernafilm)

Nataša sa nakoniec aj vydala. Áno povedala režisérovi Karlovi Konstantinovi. Hovorí sa však, že žiadna veľká láska to nebola. Konstantin údajne dosť pil a k alkoholu priviedol aj Gollovú. Tá sa začala pozerať na dno pohárika najmä, keď zostala sama a takmer bez pracovných ponúk. Zomrela osamelá v domove dôchodcov 29. októbra 1988. 

Najznámejšie filmy Nataše Gollovej: Kristián, Eva tropí hlouposti, Hotel Modrá hviezda, Cisárov pekár, Pekárov cisár, Drahé tety a ja. 

Milostný trojuholník: Krásky českého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bonton)

Viac o téme: Nataša Gollová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu