Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kedysi robila v TN Markízy: Takto vyzerá 16 rokov po odchode!

Ľudmila Farkašovská Zobraziť galériu (6)
Ľudmila Farkašovská (Zdroj: Facebook ĽF )

BRATISLAVA - Jej meno je známe z Televíznych novín Markízy, kde robila redaktorku. Jej manžel neskôr pôsobil ako moderátor hlavného spravodajstva. Ona v tom čase mala za sebou rovnakú skúsenosť z RTVS a aktuálne sa Ľudmila Farkašovská (57) už dlhé roky angažuje v komunálnej politike.

Ľudmila Farkašovská sa narodila 22. novembra 1962. Študovala arabčinu, ruštinu a angličtinu ako prekladateľka. Kedysi pracovala v Československej televízii ako hlásateľka spolu s Milošom Bubánom a Soňou Müllerovou. Bolo ju počuť aj v Československom rozhlase, potom niekoľko rokov pôsobila ako redaktorka v BBC. 

Po návrate na Slovensko pracovala v spravodajskom servise pre isté rádio a neskôr pre televíziu Markíza. Objavovala sa v reportážach, ktoré pripravovala pre Televízne noviny.

Kedysi robila v TN
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Eurotelevízia)

Na jeseň 2003 prešla do RTVS, kde dostala post moderátorky hlavného spravodajstva. Zaujímavé je, že v roku 2007 na rovnakú pozíciu v Markíze nastúpil jej manžel Karol Farkašovský, ktorý vytvoril moderátorskú dvojicu s Miriam Kalisovou. 

Ľudmila sa neskôr začala venovať politike. V roku 2005 sa stala poslankyňou zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. 

Kedysi robila v TN
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Farkašovská má dcéru Ľudmilu z predchádzajúceho manželstva, s Karolom Farkašovským má syna Petra a dcéru Danku. 

Kedysi robila v TN
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook ĽF )

Viac o téme: Ľudmila Farkašovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu