Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fešný princ z Popelky: O 35 rokov mladšia manželka a... syna splodil pred 70-kou!

Pavel Trávníček Zobraziť galériu (8)
Pavel Trávníček (Zdroj: Tv Prima)

PRAHA - Herec Pavel Trávníček si získal srdcia diváčok ako princ v rozprávke Tři oříšky pro Popelku. Dnes však oslavuje už 71 rokov. Za manželku má o 35 rokov mladšiu brunetku Moniku, ktorá mu pred pár rokmi priviedla na svet syna Maximiliána.

Pavel Trávníček sa narodil 26. októbra 1950, jeho mama Anna pochádzala zo Slovenska. Študoval v Brne na JAMU, kde ho režisér Václav Vorlíček oslovil s ponukou do rozprávky Tři oříšky pro Popelku. 

Fešný princ z Popelky:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Pavel okamžite súhlasil, počas natáčania však narazili na malý problém – výrazný moravský prízvuk. Trávníčka preto v rozprávke daboval iný herec, ktorý mal podobne zafarbený hlas. 

Rozprávka prakticky odštartovala jeho kariéru, hral v mnohých televíznych filmoch a seriáloch. V rámci dabingu prepožičal svoj hlas napríklad Alanovi Aldovi (Hawkeye Pierce) v seriáli MASH. Stal sa aj známym moderátorom. Uvádzal napríklad pesničkovú reláciu DoReMi. 

Linda Finková a Pavel Trávníček
Zobraziť galériu (8)
Linda Finková a Pavel Trávníček  (Zdroj: TV Barrandov)

Práve pri nakrúcaní spoznal svoju štvrtú manželku Moniku. Tá si prišla zaspievať a Pavel jej vtedy položil jemne prorockú otázku: A kedy sa budete vydávať? Vtedajšia stredoškoláčka ani nemohla tušiť, že práve on sa neskôr stane jej manželom. 

Iskra preskočila pri druhom stretnutí v divadle, kde mu pripomenula, že sa už predtým videli. A vymenili si čísla. Dnes už majú spolu syna Maximilána, ktorý v decembri oslávi 5 rokov. Ich vzťah však neprechádza práve ideálnym obdobím.

Fešný princ z Popelky:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Pavel Trávníček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu