Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jean-Claude van Damme má 59 rokov: Aha, čo vystrája v lietadle!

Jean-Claude Van Damme Zobraziť galériu (6)
Jean-Claude Van Damme (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Jean-Claude van Damme sa preslávil akčnými filmami. Dnes oslavuje 59. narodeniny, no stále sa udržiava vo forme. Dokonca svoje slávne kopy praktizuje aj počas cestovania v lietadle!

Jean Claude van Damme sa narodil 18. októbra 1960 v Belgicku. Vďaka tomu má prezývku „svaly z Belgicka” alebo aj „kráľ Belgičanov”, keďže si vybudoval úspešnú kariéru ako hrdina akčných filmov. 

Jean-Claude van Damme má
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: New World Pictures)

Ani jemu však sláva nepadla zázračne z neba a začínal ako pán Nikto – v prvých troch filmoch sa objavil ako muž v záhrade, divák v tanečnej scéne a vojak, pričom jeho meno ani nebolo spomenuté v titulkoch. 

Neskôr sa Belgičan objavil v snímke Karate Tiger a dva roky nato v Krvavom športe. Práve tento film bol podľa csfd.cz zlomovým pre jeho kariéru. Tu sa zrodila ďalšia akčná hviezda, ktorú si začali filmári všímať a mohla pomaly začať konkurovať dovtedy najpopulárnejšej dvojici – Arnoldovi Schwarzeneggerovi a Sylvestrovi Stallonemu. Z béčkových filmov sa však vyhupol medzi lepšie platené hviezdy až po filme Dvojitý zásah. 

Jean-Claude van Damme má
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal pictures)

Medzi ďalšie známe van Dammove filmy patria: Univerzálny vojak, Kickboxer, Súboj cti, Legionár, objavil sa aj v Expendables 2, kde sa stretla pokope partia akčných hrdinov z 80. a 90. rokov. 

A aj dnes van Damme fanúšikom bežne ukazuje, že ešte nepatrí do starého železa. Len pred pár dňami zverejnil na svojom Instagrame video, kde predvádza svoje legendárne kopy. „#čas na kopy. Och, tak rád toto robím počas cestovania,” vyhlásil v popise k videu. Hviezda akčných filmov však svojím správaním neobťažuje žiadnych cestujúcich, lieta totiž súkromným lietadlom, ktoré nazýva JCVD Jet. 
Jean-Claude van Damme kope ako zamlada
Viac o téme: Jean-Claude Van Damme
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu