Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kedysi slovenský sexsymbol a potom... Nevlastná mama detskej hviezdy Tomáša Holého!

Sylvia Turbová Zobraziť galériu (7)
Sylvia Turbová (Zdroj: SFÚ)

BRATISLAVA - Slovenka alebo Češka? Hoci sa Sylvia Turbová narodila v Opave, detstvo prežila v Bratislave. Neskôr sa však do Česka vrátila a dokonca sa vydala za otca nesmierne populárnej detskej hviezdy Tomáša Holého.

Dnes je to už 8 rokov, čo táto česko-slovenská herečka opustila tento svet. Narodila sa 30. septembra 1947 a vyrástla z nej naozaj krásna slečna. Na rozdiel od jemného pôvabu Emílie Vášáryovej bola o niekoľko rokov mladšia Turbová skôr typom živočíšnej krásky. V 70. rokoch bola skutočným sexsymbolom. 

Kedysi slovenský sexsymbol a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Už ako stredoškoláčka si zahrala vo filme Zmluva s diablom, kde stvárnila maturantku. Neskôr nastúpila na VŠMU. Ako 20-ročnú ju francúzsky režisér Alain Robbe-Grillet obsadil do filmu Muž, ktorý luže vo francúzskej a česko-slovenskej koprodukcii. Objavila sa aj vo filmoch Nahota, Naši pred bránami, Kosenie jastrabej lúky či Fontána pre Zuzanu. Známa bola aj z dabingu. 

Kedysi slovenský sexsymbol a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: RTVS)

Hneď po štúdiu bola angažovaná do Národného divadla v Prahe. A kým vo filmoch sa jej ušli hlavne úlohy atraktívnych dievčat, na doskách, ktoré znamenajú svet, hrala charakterové postavy. Keď dostala ponuku do SND, vraj sa proti jej prijatiu postavili ostatné herečky. 

V súkromnom živote patrila Sylvia k ženám, ktorým nebolo dopriate mať dieťa. Ako nevlastná matka však vychovávala rovno detskú hviezdu. Tomáš Holý síce po rozvode rodičov býval s mamou, ale veľa času trávil aj so svojím otcom a práve Sylviou. V čase, keď mal tragickú autonehodu, pri ktorej prišiel o život, však už bola Turbová s jeho otcom rozvedená. Napriek tomu jej túto tragickú správu okamžite oznámil. 

Kedysi slovenský sexsymbol a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: RTVS)

Sylvia Turbová zomrela 29. júla 2015 v nemocnici v Českej republike po ťažkej chorobe.

Viac o téme: Sylvia Turbová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu