Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slávny Čech poriadne zúril: Po manželstve so známou speváčkou obvinenie z homosexuality!

Vlastimil Harapes Zobraziť galériu (6)
Vlastimil Harapes (Zdroj: CT)

PRAHA - Za manželku mal spevácku hviezdu Hanu Zagorovú (72), po rozvode sa však už neoženil. Asi preto o Vlastimilovi Harapesovi kolovali rôzne fámy. Až raz jeho herecká kolegyňa pri nakrúcaní pre televíziu vyhlásila, že je dosť teplý. Umelec zúril tak, že Květe Fialovej (†88) odpustil až časom... po jej smrti.

Vlastimil Harapes sa narodil 24. júla 1946. Po absolvovaní tanečného konzervatória začal pôsobiť v baletnom súbore Národného divadla v Prahe. 

Tí, ktorí nie sú fanúšikmi baletu, ho môžu poznať aj ako herca. Účinkoval aj v mnohých drámach, ale televíznym divákom je asi najznámejší z komediálnych filmov Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a Ako dostať otecka do polepšovne. Zahral si tam baleťáka, šéfa a partnera maminky malého Vaška. 

Slávny Čech poriadne zúril:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CT)

V súkromí bol kedysi ženatý so speváčkou Hanou Zagorovou. Boli manželmi takmer 6 rokov, brali sa ale z veľmi pragmatického dôvodu. Chceli adoptovať dieťa, pretože Hanka nemohla mať vlastné, a tak bolo potrebné, aby boli manželmi. „Adopcia bola vlastne motivácia, prečo sme sa vzali. Hanka túžila po dieťati a na to sme museli byť manželmi,” prezradil Harapes po rokoch pre Aha! pre ženy. 

Slávnemu páru ale evidentne nebolo súdené byť spolu a vychovávať dieťa. Hoci si v detskom domove vyhliadli štvorročné dievčatko, dlho sa z neho netešili. Objavila sa totiž biologická stará mama a dievčatko museli vrátiť. Po tejto skúsenosti už Hana takéto niečo zažiť nechcela a zmierila sa s tým, že deti mať nebude. 

Slávny Čech poriadne zúril:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Baletný majster a herec sa už potom neoženil a jeho súkromie bolo predmetom mnohých špekulácií. Zvyčajne ich nekomentoval, no v roku 2012 Květa Fialová pri nakrúcaní vyhlásila: „On je dosť teplý...”

Umelec bol riadne nahnevaný a vyjadril sa, že orientácia je každého súkromná vec. Svojej hereckej kolegyni odpustil až po jej smrti. „Bol to zbytočný spor. Mňa sa to dosť dotklo, myslel som si o nej svoje, ale potom som sa dozvedel, že je chorá, že vlastne z nej hovorila choroba, pretože u nej práve prepukol alzheimer,” povedal na jar tohto roka pre Expres.cz. 

Slávny Čech poriadne zúril:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CT)

Viac o téme: Vlastimil Harapes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu