Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenská diva zostarla: Pohľad na ňu ale vyráža dych!

Emília Vášáryová Zobraziť galériu (8)
Emília Vášáryová (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Stále očarujúca! Emília Vášáryová môže smelo konkurovať veľkým hereckým hviezdam zo zahraničia. A to nielen čo sa talentu týka, ale aj krásou. Pokiaľ by sa v mladosti objavila v Hollywoode, celý by jej padol k nohám. Dnes síce oslavuje 77. narodeniny, avšak pribúdajúce roky a vrásky jej vôbec neubrali na šarme. Pozrite sa!

Emília Vášáryová sa narodila 18. mája 1942 v Hornej Štubni. Verejnosti je dobre známa i jej mladšia sestra Magda. Už v detstve hrala ochotnícke divadlo a venovala sa tiež gymnastike. Vyštudovala VŠMU v Bratislave a v televízii sa začala objavovať ešte pred skončením štúdia. Členkou Slovenského národného divadla je od roku 1964.    

Emília Vášáryová v roku 1963.
Zobraziť galériu (8)
Emília Vášáryová v roku 1963.  (Zdroj: Slovenský filmový ústav)

Emília Vášáryová kedysi.
Zobraziť galériu (8)
Emília Vášáryová kedysi.  (Zdroj: SFÚ)

Emília Vášáryová stvárnila množstvo postáv na divadelných doskách i pred kamerami. A v každej z nich bola dokonale presvedčivá. Nečudo, že má na konte viaceré ocenenia. Za zmienku stojí, že je pred kamerami stále aktívna. Z novších filmov možno spomenúť Pelíšky, Nestyda, Masaryk, či Čiara. 

Emília Vášáryová ako 66-ročná vo filme Nestyda.
Zobraziť galériu (8)
Emília Vášáryová ako 66-ročná vo filme Nestyda.  (Zdroj: falcon)

V roku 1968 sa Vášáryová vydala za športového lekára Ivana Horského. Ich manželstvo však nebolo veľmi šťastné. Jej osudovým mužom však bol až jej druhý manžel - kostýmový výtvarník Milan Čorba. Herečka má dvoch synov a ako svoju vníma aj nevlastnú dcéru Evu. 

Emília Vášáryová, ktorá kedysi patrila medzi najväčšie slovenské krásavice, zreje ako víno. Príbúdajúce roky jej neubrali nič na šarme. Pred pár rokmi dokonca tromfla mnohé mladšie Slovenky a stala sa Kráľovnou Plesu v opere. 

Emília Vášáryová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Emília Vášáryová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.sk)
 

Viac o téme: Emília Vášáryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu