Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vdova už v 31 rokoch: Sestrička z Básnikov pochovala dvoch manželov

Jana Hlaváčová Zobraziť galériu (7)
Jana Hlaváčová (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Na konci januára opustil tento svet Luděk Munzar (†85) a jeho manželka Jana Hlaváčová (81) nebola pre zlý zdravotný stav schopná zúčastniť sa jeho poslednej rozlúčky. Prvýkrát sa herečka stala vdovou už ako 31-ročná.

Jana Hlaváčová sa narodila 26. marca 1938. V divadle aj televízii sa stala obľúbenou herečkou, ktorá má na konte množstvo úloh. Televíznym divákom môže byť známa z filmov o Básnikoch, objavila sa aj v snímkach Učiteľ tanca, Námestíčko, Hraběnky. Jej posledným filmov je Viditeľný svet z roku 2011, kedy ukončila aj divadelnú kariéru. Hovorilo sa o depresiách a začala sa u nej prejavovať Parkinsonova choroba. 

Jana Hlaváčová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Práve pre zdravotné problémy sa Jana nezúčastnila poslednej rozlúčky so svojím manželom a zároveň hereckým kolegom Luďkom Munzarom. Ten zomrel koncom januára. „Všetko je teraz depresívne. teraz vám môžem povedať len jedno - stále spím,” zverila sa niekoľko dní po jeho smrti českým novinárom. „Môj manžel? Pre mňa to bol predovšetkým slušný človek a to som si cenila najviac,” povedala. 

Munzar bol pre Hlaváčovú druhým manželom. O toho prvého prišla, keď mala len 31 rokov. Jiří Michna zomrel po ťažkej chorobe ako 34-ročný v roku 1969. Dvojica mala spolu dcéru Terezu. S Munzarom, ktorý už predtým bol tiež raz ženatý, má Jana dcéru Barboru, ktorá je tiež herečkou. 

Jana Hlaváčová v čase, keď prišla o prvého manžela.
Zobraziť galériu (7)
Jana Hlaváčová v čase, keď prišla o prvého manžela.  (Zdroj: CT)

Jana Hlaváčová a Luděk Munzar
Zobraziť galériu (7)
Jana Hlaváčová a Luděk Munzar  (Zdroj: CT)

Viac o téme: Jana Hlaváčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu