Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krásna kráľovná z Arabely: Vystriedala režiséra a štyroch hercov... Teraz je pripútaná na lôžko

Jana Brejchová Zobraziť galériu (12)
Jana Brejchová (Zdroj: CT)

PRAHA - Nesmierne talentovaná a navyše krásna! Niet divu, že sa okolo Jany Brejchovej vždy točili muži. Všetci jej manželia a partneri boli rovnako z umeleckej oblasti. Naposledy bola vydatá za herca Jiřího Zahajského. Po jeho smrti začala mať zdravotné problémy a dnes je už tri a pol roka pripútaná na lôžko.

Jana Brejchová sa narodila 20. januára 1940. Herectvo nikdy neštudovala, no vo filme sa objavila už ako 13-ročná. Vďaka prirodzenému talentu si potom zahrala v množstve filmov aj v niektorých seriáloch. Známa je ako kráľovná zo seriálu Arabela alebo z filmu Noc na Karlštejne. 

Jana Brejchová a Vlastimil Brodský v popredí ako kráľovský pár v seriáli Arabela
Zobraziť galériu (12)
Jana Brejchová a Vlastimil Brodský v popredí ako kráľovský pár v seriáli Arabela  (Zdroj: CT)

Okrem talentu disponovala herečka aj nespornou krásou. Často bola označovaná za českú Bardotku, kniha Herecké manželstva jej dokonca dala prívlastok najväčšia sexbomba českého filmu. 

Muži po Jane nesporne túžili a v osobnom živote to mala dosť pestré. Prvý raz sa vydávala už ako 18-ročná. Vzala si režiséra Miloša Formana, ktorého ešte len čakala svetová sláva. Manželstvo však netrvalo dlho a k jeho koncu prispela najmä Formanova nevera. 

Krásna kráľovná z Arabely:
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Krátko po rozvode sa mladá herečka opäť vydala. Hovorí sa, že viac-menej na truc svojmu exmanželovi. Áno povedala nemeckému hercovi Ulrichovi Theinovi. V tomto zväzku Brejchovú postihla tragédia - prišla o nenarodené bábätko. Rok po nešťastnej udalosti si manželia dali definitívne zbohom. 

Potom nasledoval vzťah, ktorý sa mohol javiť ako celoživotný. S kolegom Vlastimilom Brodským totiž strávila 18 rokov a narodila sa im dcéra Tereza, ktorá sa tiež stala herečkou. Manželia si spolu zahrali v mnohých filmoch. 

Jana Brejchová a Vlastimil Brodský vo filme Noc na Karlštejne
Zobraziť galériu (12)
Jana Brejchová a Vlastimil Brodský vo filme Noc na Karlštejne  (Zdroj: FS Barrandov)

Po čase však vzťah dvojice ochladol a Jana sa príliš nebránila, keď sa do nej zamiloval ďalší kolega - Jaromír Hanzlík, ktorý tiež hral v Noci na Karlštejne. Ten bol dokonca Brodského kamarátom a často trávil čas v byte hereckej dvojice.

Keď sa Brejchová a Brodský rozviedli, oficiálne vznikol pár Brejchová a Hanzlík. Ich vzťah však nebol idylický a napokon stroskotal. 

Jana Brejchová a Jaromír Hanzlík
Zobraziť galériu (12)
Jana Brejchová a Jaromír Hanzlík  (Zdroj: FS Barrandov)

Posledným mužom jej života sa stal ďalší herec, Jiří Zahajský. Brali sa v roku 1993. O 14 rokov neskôr však zomrel. Brejchová mala vtedy 67 rokov a po tejto rane ju pomaly začali opúšťať sily. Začala bojovať so zdravotnými problémami. 

Má diagnostikovanú Parkinsonovu chorobu a aktuálne už 42 mesiacov pobýva v zariadení pre dlhodobo chorých. Ako sa vyjadrila Tereza Brodská, jej mama je ležiacim pacientom a nedokáže chodiť.  

Krásna kráľovná z Arabely:
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: CT)

Viac o téme: Jana Brejchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu