Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Posledné koncerty: Jožo Ráž odchádza z Elánu

Jožo Ráž Zobraziť galériu (5)
Jožo Ráž (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Kapela Elán ohlásila posledný koncert už niekoľkokrát a matadori slovenskej populárnej hudby sa zakaždým ešte vrátili na pódiá. No líder Jožo Ráž sa netajil tým, že práve on má najväčšiu chuť to zabaliť. Aktuálne tvrdí, že s hudbou na 100% končí.

Jožo Ráž sa narodil 24. októbra 1954. Ako tínedžer spolu s Vašom Patejdlom založil skupinu Elán, ktorá tento rok oslavuje 50 rokov od svojho vzniku. Pre svojich fanúšikov si pri tejto príležitosti pripravila šnúru koncertov po Slovensku aj Česku. 

A podľa všetkého dnešné narodeniny sú posledné, ktoré Ráž oslávi ako člen tejto legendárnej kapely. Rozhodol sa totiž, že po poslednom koncerte výpravnej šnúry, ktorý sa uskutoční 20. decembra 2018 v pražskej O2 aréne, skupinu opustí.

Posledné koncerty: Jožo Ráž
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Spevák nevylučuje, že sa raz za čas s muzikantmi niekde výnimočne objaví, ale ďalšie turné alebo nahrávanie podľa neho neprichádza do úvahy. "Sme si vedomí, že muzikanti dali podobné vyjadrenia v minulosti a potom sa na priania fanúšikov znovu vrátili ku koncertovaniu. Tentokrát je ale pravdou, že po oslavách 50 rokov Elánu v roku 2018 sa kapela úplne odmlčí. Čo bude ďalej, zatiaľ nikto nevie. Vo vzduchu sú aj možnosti Elánu bez Joža. Či tomu ale tak bude, je ešte vo hviezdach," uviedol Vladimír Moško z manažérskej agentúry Elánu MC production.

Jožo Ráž hovorí, že chce skončiť na vrchole slávy. A to je vraj teraz. "Končím, pretože chcem. Tentokrát som rozhodnutý a nenechám sa prehovoriť. Nie som unavený a publikum milujem, ale viem, že končím, a hotovo. Seknúť s kariérou je potrebné vtedy, keď vás ľudia žerú. Keď ich už nebudete zaujímať, je neskoro," hovorí spevák.

Posledné koncerty: Jožo Ráž
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Skupina Elán vydala štrnásť štúdiových albumov, päť anglických albumov a veľa kompilácií. Počas predaja získala neuveriteľných 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť viac ako 80 tisíc fanúšikov, táto slovenská kapela tiež vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku.

Viac o téme: Jožo Ráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu