Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ženské zbrane krásnej Sophie Loren: Kedysi ju chceli všetci chlapi!

Sophia Loren Zobraziť galériu (33)
Sophia Loren (Zdroj: StudioCanal Films Limited)

RÍM - Pod krásnym zovňajškom driemal obrovský talent! Sophia Loren sa stala herečkou vďaka režisérovi Carlovi Pontim, ktorý si ju všimol na súťaži krásy. Zaistil jej hodiny herectva a stala sa jeho celoživotnou múzou aj partnerkou. Pobláznila však mnoho ďalších - v 50. rokoch 20. storočia najprv domácich Talianov a neskôr celý svet.

Sophia Villani Scicolonea sa narodila 20. septembra 1934 v talianskom Ríme ako nemanželské dieťa do chudobnej rybárskej rodiny. Štíhla dievčina s prezývkou Špáradlo trávila detstvo a dospievanie v mestečku Pozzuoli snívaním o kariére slávnej herečky. Najmä vďaka pôvabnému vzhľadu pred kamerou debutovala ako sedemnásťročná v úlohe otrokyne v historickej dráme Quo Vadis (1951).

Ženské zbrane krásnej Sophie
Zobraziť galériu (33)
 (Zdroj: United Artists)

V roku 1952 si exotickú Sofiu Scicolone v súťaži krásy všimol o 20 rokov starší filmový producent Carlo Ponti, ktorý sa neskôr stal jej celoživotným druhom. Vzal ju pod svoje ochranné krídla, zaistil jej hodiny herectva a premenoval ju na Sophiu Lorenovú. Ako Pontiho múza krásna Talianka naplno rozvinula svoj pozoruhodný herecký talent. Vďaka filmu L'Oro di Napoli (Neapolské zlato, 1954) sa vyšvihla do roly vážnej konkurentky o sedem rokov staršej populárnej herečky Giny Lollobrigidy. Koncom 50. rokov 20. storočia bola Loren v rodnom Taliansku už obdivovanou filmovou hviezdou a k medzinárodnému úspechu chýbal iba krôčik.

K hereckému chlebíčku dnes už neodmysliteľne patrí aj nahota, no kedysi to nebolo také bežné. Sophia sa ale rozhodla úlohy vyžadujúce obnažené prsia neodmietať, hoci v tom čase patrila doslova medzi priekopníčky filmovej nahoty. Na začiatku 50. rokov ukázala svoje odhalené prednosti vo viacerých filmoch a mnohým mužom nedala spávať. 

Ženské zbrane krásnej Sophie
Zobraziť galériu (33)
 (Zdroj: Produzione Film Giuseppe Amato)

Ženské zbrane krásnej Sophie
Zobraziť galériu (33)
 (Zdroj: Ultra Pictures Corporation)

Šesťdesiate a sedemdesiate roky minulého storočia boli pre taliansku filmovú divu obdobím najväčšej slávy. Natáčala európske i americké snímky, v ktorých žiarila po boku svojho najčastejšieho filmového partnera Marcella Mastroianniho. Komédie ako Boccaccio '70 (1962), Ieri, oggi, domani (Včera, dnes a zajtra, 1963), Matrimonio all'italiana (Manželstvo po taliansky, 1964) či La Moglie del prete (Kňazova manželka, 1971) sa stali diváckymi hitmi. K úspešným filmom neodolateľnej Talianky patrí tiež Countess from Hong Kong (Grófka z Hongkongu, 1967), dráma Una Giornata particolare (Zvláštny deň, 1977) alebo Pret-a-Porter (1994). Najaktuálnejšími snímkami hereckej legendy sú muzikál Nine (2009) a televízny film La mia casa e piena di specchi (Môj dom je plný zrkadiel, 2010).

Striptízová scéna z filmu Včera, dnes a zajtra:

V roku 1991 dostala umelkyňa Čestného Oscara za Celoživotný prínos svetovej kinematografii. O tri roky neskôr ju na medzinárodnom filmovom festivale v nemeckom Berlíne odmenili Zlatým medveďom za celoživotné dielo (1994). Okrem toho od roku 1992 pôsobí vo funkcii zvláštnej veľvyslankyne Úradu vysokej komisárky OSN pre utečencov.

Sophia Loren
Zobraziť galériu (33)

Slávna herečka sa v uplynulých rokoch stiahla do úzadia. Raz za čas sa síce ukáže v spoločnosti, ale venuje sa najmä rodine a vnúčatám. Sophia má dvoch synov - Carla Jr. a Edoarda. Mladší z nich kráča v otcových šľapajách a je režisérom. 

Práve jemu sa podarilo tento rok dostať slávnu mamu späť pred kamery. Od dnes 85-ročná herečka vo filme The Life Ahead in Bari stvárňuje ženu, ktorá prežila holokaust a stará sa o deti prostitútiek.

Sophia Loren
Zobraziť galériu (33)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V GALÉRII nájdete viac sexi záberov Sophie Loren z 50. rokov»

Viac o téme: Sophia Loren
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu