Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Miláčik slovenských fanúšikov: Týmto si získal obdiv všetkých

Ján Lašák Zobraziť galériu (7)
Ján Lašák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetci mu fandili a všetci ho milovali. V rokoch, ktoré boli najúspešnejšie pre slovenský hokej, často podržal mužstvo aj brankár Ján Lašák. Má všetky tri medaily a na niektorých šampionátoch bol tým najúspešnejším gólmanom zo všetkých.

Ján Lašák sa prvý raz zúčastnil hokejových majstrovstiev za seniorské mužstvo v roku 2000. A hneď odchádzal s medailou - naši hráči vybojovali strieborný kov. Veľký podiel na tom mal práve aj mladý brankár. 

Miláčik slovenských fanúšikov: Týmto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

O svojich kvalitách všetkých definitívne presvedčil v roku 2002. V semifinále so Švédskom v predĺžení zastavil strelu, ktorá doslova „smrdela” gólom do našej siete. Vychytal aj samostatné nájazdy. Vo finále sme potom porazili Rusko a získali zlaté medaily. Lašáka vtedy všetci Slováci zbožňovali. 

Na šampionáte v roku 2003 slovenskí hráči vybojovali bronz a Ján Lašák zaznamenal najväčšiu percentuálnu úspešnosť spomedzi všetkých brankárov. Najlepšie hodnotenie získal aj v nasledujúcom roku, kde sa ale Slovensku nepodarilo vyhrať zápas o bronz. Tieto roky sú z hľadiska reprezentácie tými najsvetlejšími v Jánovej kariére a skalní fanúšikovia hokeja na neho nikdy nezabudnú. 

Miláčik slovenských fanúšikov: Týmto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Ján Lašák sa narodil 10. apríla 1979 vo Zvolene. Tam začal aj s hokejom. V sezóne 2001/2002 sa stal prvým slovenským brankárom v NHL.

Viac o téme: Ján Lašák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu