Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Podraz, aký Kukura nečakal: Nemci si ho vážia, na Slovensku mu bodli dýku do chrbta

Juraj Kukura Zobraziť galériu (4)
Juraj Kukura (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Juraj Kukura minulý rok oslávil jubilejnú sedemdesiatku. Je uznávaným hercom nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku. No kým u divákov je obľúbený, u niektorých hereckých kolegov by sympatie hľadal márne...

Juraja Kukuru môžeme pokojne označiť za slovenskú hereckú legendu.  V rokoch 1976 – 1984 pôsobil na našej prvej scéne – Činohru SND opustil, keď odchádzal do Nemecka. A tam si ho diváci tiež obľúbili. 

Podraz, aký Kukura nečakal:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kinowelt Home Entertainment)

Hoci už 16 rokov vedie Divadlo Aréna, minulý rok sa mal vrátiť na dosky SND. Hra Richard III s Kukurom v hlavnej úlohe sa však nerealizovala. Na prekvapenie mnohých sa proti jeho účinkovaniu postavili jeho samotní hereckí kolegovia. Ten projekt sa zrušil z toho dôvodu, že tam proste boli reakcie na môj príchod do národného divadla negatívne, a tým pádom ja som sa rozhodol, že nebudem rušiť ten pokoj, ktorý tam je,“ vyjadril sa v rozhovore pre markizácky web. 

Podraz, aký Kukura nečakal:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nuž, herca môže len mrzieť, že kým v Nemecku si ho vážia, na Slovensku sú mu schopní hádzať polená pod nohy. Snáď dnešný narodeninový deň, keď sa dožíva 71 rokov, mu nikto a nič nepokazí. 

Viac o téme: Juraj Kukura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu