Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Roky nenávidený herec: Ani netušíte, že ho poznáte aj vy

Alan Rickman Zobraziť galériu (12)
Alan Rickman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Hoci dovtedy nebol v našich končinách príliš známy, od roku 2001 Alana Rickmana svorne nenávideli deti aj dospelí. Teda tí, čo boli fanúšikmi série o čarodejníkovi Harrym Potterovi. Len málokomu však napadlo, že Severus Snape nebol prvou negatívnou úlohou, v ktorej tohto herca mohli vidieť.

V roku 2001 uzrel svetlo sveta prvý film o Harrym Potterovi. Fanúšikovia boli zvedaví na herecké obsadenie a v osobe učiteľa elixírov Severusa Snapea sa nesklamali. Alan Rickman ho stvárnil tak, že ho všetci svorne nenávideli. S nepríjemným výrazom v bledej tvári orámovanej čiernymi vlasmi bol priam stvorený na to, aby ho všetci podozrievali zo spolupráce s temnými silami. 

Roky nenávidený herec: Ani
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

Kto si vtedy nedal námahu zistiť, čo je tento herec vlastne zač, ani neprišiel na to, že už hviezdil v úlohe iných zloduchov. Už v roku 1988 si strihol úlohu „záporáka”, ktorý sa postavil proti Bruceovi Willisovi vo filme Smrtonosná pasca. „Rolu som dostal preto, lebo som bol nikto. Willisovi dali päť miliónov dolárov, takže museli nájsť niekoho, kto ich nebude stáť skoro nič,” poznamenal sucho v minulosti Rickman. 

Roky nenávidený herec: Ani
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Jeho tretím najznámejších zloduchom v repertoári je na prvý pohľad úplne odporný šerif z Nottinghamu, ktorého stvárnil v snímke Robin Hood – Kráľ Zbojníkov z roku 1991. Zahral si tam po boku hviezd ako Kevin Costner či Morgan Freeman. 

Roky nenávidený herec: Ani
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Warner Bros Pictures)

Meno Alana Rickmana (21. 2. 1946 – 14. 1. 2016) dlho nebolo všeobecne známe. Bol totiž skôr divadelným hercom, k televíznym filmom sa dostal po tridsiatke a v spomínanom kinohite Smrtonosná pasca si zahral až ako 42-ročný.

Navyše bol veľmi tajnostkársky a svoj život žil radšej v ústraní. Tajil svadbu so svojou dlhoročnou partnerkou, ktorú si vzal až po viac než 30 rokoch spoločného života. Rovnako takmer nikomu neprezradil nič o svojej chorobe. Jeho smrť tak zaskočila aj mnohých jeho hereckých kolegov. „Herec a režisér Alan Rickman zomrel na rakovinu vo veku 69 rokov. Bol obklopený rodinou a priateľmi,” citoval pred dvomi rokmi server dailymail.co.uk vyhlásenie Rickmanovej rodiny.  

Alan Rickman
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: telkac)

Viac o téme: Alan Rickman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu