Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Športový „deduško“ 20 rokov po obrovskom úspechu: Stále aktívny a... žije s mladou žabou (26)

Jaromír Jágr Zobraziť galériu (6)
Jaromír Jágr (Zdroj: Klenoty Aurum)

KLADNO - Český hokejový Boh Jaromír Jágr (46) má dnes narodeniny. Zároveň ale môže spomínať aj na olympiádu v Nagane, počas ktorej oslávil 26 rokov a s mužstvom vyhral zlatú medailu. Dnes je už jediným aktívnym hráčom z vtedajšej zostavy. A po svojom boku má o 19 rokov mladšiu partnerku.

Jaromír Jágr sa v rámci zámorskej NHL radí k rekordérom. Je totiž historicky najlepším Európanom v kanadsko-americkej lige a celkovo je zatiaľ druhým najproduktívnejším hráčom. A hoci dnes oslavuje 46 rokov, kariéru ešte nezavesil na klinec. Momentálne hrá za rodné Kladno. 

Športový „deduško“ 20 rokov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Aktuálne obdobie však nie je pre neho zaujímavé len tým, že má narodeniny. V týchto dňoch sa totiž často spomína na úspech spred 20 rokov. Českí hokejisti vtedy na zimnej olympiáde vybojovali zlato. „Človek si na Nagano spomenie, pretože sa o ňom veľa hovorí. Nazýva sa to Turnaj storočia, prvýkrát po dlhej dobe sa zišli profesionáli počas sezóny a na olympiáde. Najlepší proti najlepším. Nikto nás nepasoval na medailu a nám sa to podarilo," citovala pred pár dňami ČTK Jágra, ktorý vtedy v priebehu turnaja oslávil 26. narodeniny.

Dnes je už jediným hráčom z vtedajšej zostavy, ktorý stále aktívne hrá. Ostatní už skončili. „Niekto musí byť posledný. Keď raz skončíš a nie si aktívny, je ťažké sa vrátiť naspäť. Snažím sa to trošičku odďaľovať,” uviedol s úsmevom Jágr.

Známkou jeho aktívneho štýlu je aj mladučká priateľka. Veronika Kopřivová v marci oslávi len 27 rokov, vekový rozdiel je teda značný. Nechajme sa prekvapiť, či práve ona bude tou pravou, ktorú si hokejový Boh raz vezme za manželku... 

Jaromír Jágr a Veronika
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jaromír Jágr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu