Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ficova pravá ruka si povedala dosť, drsný odkaz SNS: Nezmyselné legendy, to je neakceptovateľné

Erik Tomáš Zobraziť galériu (2)
Erik Tomáš (Zdroj: Foto: TASR, SITA)

BRATISLAVA - Musel reagovať. V koaličnej kríze majú medzi sebou spory hlavne Smer a SNS. Národniarom leží zrejme v žalúdku premiérov poradca Erik Tomáš. Najnovšie ho označili za vynášača materiálov pre opozíciu s cieľom skompromitovať SNS. Pre Topky prehovoril, ako to v skutočnosti vidí.

Erik Tomáš pre Topky priznal, že už sa len smeje, keď ho s niekým spájajú. "Už sa len môžem pousmiať. Podľa Matoviča pracujem proti OĽaNO. Podľa Pašku zase pracujem s OĽaNO proti SNS," povedal nám Ficov mediálny poradca s tým, že už sa začína okolo jeho mena objavovať veľa legiend. "V súvislosti s mojim menom je už toľko legiend, že si dokonca navzájom protirečia. Čo jednoznačne svedčí o ich nezmyselnosti."

Školstvo je vec SNS

Tomáš pôsobil krátko aj v Plavčanovom (ktorý čelí megaškandálu s udeľovaním eurofondov pofidérnym firmám) rezorte ako tajomník na ministerstve školstva. Zakrátko z neho odišiel. Podľa neho je za tento rezort plne zodpovedná strana SNS. "Strana SNS nesie plnú zodpovednosť za rezort školstva a teda aj za prípadné problémy, ktoré nastanú," tvrdí.

Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Útoky sú neakceptovateľné

Útoky zo strany národniarov sú preto nekorektné. "Zbaviť sa tejto zodpovednosti prostredníctvom útokov na svojich koaličných partnerov je nekorektné a neakceptovateľné," dodal súčasný poslanec parlamentu za stranu Smer.

Leží v žalúdku SNS-ákom

Tomáša zrejme nahnevali slová hovorkyne SNS, ktorá povedala, že v strane "vzniká u niektorých členov SNS pocit koordinácie, ktorý začal od príchodu Erika Tomáša na úrad vlády". Paška zase vyhlásil, že „máme pocit, že tu je nejaký synchrón. Akoby ten subjekt bol nasadený na to, že bude očierňovať s materiálmi, ktoré sú vypracované kdesi inde. Máme subjektívny pocit, že tá koordinácia sa začína prejavovať čitateľne,“ povedal.

Rokovania budú pokračovať v piatok

Koaličná rada v piatok bude podľa Bugára o tom, že predseda SNS Andrej Danko, ktorý v pondelok oznámil vypovedanie Koaličnej zmluvy, predstaví svoje návrhy. Lídri Smeru Robert Fico, SNS Andrej Danko a Mosta-Híd Béla Bugár sa stretli spolu aj v utorok. Rokovali zhruba hodinu a pol, pred novinárov predstúpil iba Bugár. Verejnosti oznámil, že debata bola úprimná a koalícia má záujem pokračovať ďalej.

Viac o téme: SNSAndrej DankoErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu