Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prípad únosu Michala Kováča mladšieho bol vyšetrený, tvrdí bývalý policajný prezident

Jozef Holdoš
Jozef Holdoš (Zdroj: TASR / Vladimír Benko)

BRATISLAVA - Prípad zavlečenia Michala Kováča mladšieho do Rakúska bol vyšetrený a zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara je politika. Uviedol dnes bývalý policajný prezident plukovník Jozef Holdoš.

"Čo si myslím? Tak chceli to, zrušili to a je to tak, ako je. Prípad bol vyšetrený, vyšetrovatelia ho vyšetrili, k tomu ťažko čo dodať, ostatné je politika. Keďže je to špecifický prípad, vyžaduje si špecifický prístup,“ uviedol Holdoš, ktorý bol policajným prezidentom od roku 1995 do roku 1997.

"Bolo to veľmi ťažké obdobie. Celé obdobie bolo hektické. Bolo veľa mafiánskych vrážd, atentátov, výbuchov, počnúc vraždou Róberta Remiáša až po únos Michala Kováča mladšieho, syna vtedajšieho prezidenta," uviedol pred pár rokmi Holdoš.

Plénum Ústavného súdu SR v stredu (31.5.) potvrdilo aprílové rozhodnutie NR SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií z 3. marca a 7. júla 1998 a milosti exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi z 12. decembra 1997. Za uznesenie hlasovalo 129 členov snemovne zo 144 prítomných. Právomoc rušiť protiprávne amnestie či individuálne milosti prezidenta dala parlamentu zmena Ústavy SR.

Viac o téme: únosAmnestieMichal KováčJozef Holdoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu