Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prvé obvinenie: Bývalého zamestnanca Čistého dňa obvinili zo sexuálneho zneužívania chovankyne

(Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

BRATISLAVA – V kauze resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante padlo prvé obvinenie. Podľa informácií TV JOJ sa týka sexuálneho zneužívania chovankyne Čistého dňa Rebeky. Polícia v tomto prípade vzniesla obvinenie voči vtedajšiemu zamestnancovi Čistého dňa Igorovi J., ktorý tam pracoval ako terapeut a zastupoval aj riaditeľa. Túto informáciu pre TV JOJ potvrdila Krajská prokuratúra v Trenčíne, ktorá však odmietla poskytnúť viac informácií.

Prípad Rebeky pritom už polícia raz preverovala. Ona a jej matka tvrdia, že polícia im neverila a až po zásahu Generálnej prokuratúry SR po vypuknutí kauzy Čistý deň prípad opäť otvorila. Rebeke, podľa jej tvrdení, na terapeutickom pobyte na chate terapeut spôsobil pri intímnostiach poranenia, ktoré jej museli ošetriť na chirurgii. "Prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne na základe skutkovo-právnej analýzy trestnej veci vydal pokyn na opakované začatie trestného stíhania pre viaceré skutky a trestné činy a na doplnenie dokazovania," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Vedenie Čistého dňa obvinenie ich bývalého zamestnanca z prečinu sexuálneho zneužívania prekvapilo. "Sme prekvapení, že došlo k obvineniu tejto osoby. Už v čase, keď sa stalo údajné násilie, sme prípad vyšetrovali. Všetci klienti, ktorí na terénnej terapii na chate boli, povedali, že nič také nevideli a k ničomu takému nedošlo. Aj dievčatá, ktoré tam boli s Rebekou. O to viac, že polícia obvinila človeka, ktorý bol v tom čase už otcom jedného dieťaťa, žije naďalej v usporiadanej rodine, narodilo sa mu ďalšie dieťa a jeho osobnostný profil k takémuto konaniu ani nesvedčí. Podotýkame, že ide len o obvinenie, počkajme si, ako rozhodne v konečnom dôsledku súd," uviedla pre TV JOJ Zuzana Tomaneková Miková, manželka riaditeľa Čistého dňa.

Zariadenie Čistý deň čelilo viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov, ktoré preverovalo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, generálna prokuratúra i polícia, pričom vyšetrovanie niektorých prípadov ešte nie je ukončené. Ministerstvo napriek odporúčaniu jeho Akreditačnej komisie Čistému dňu akreditáciu na vykonávanie činnosti vo februári neodobralo.

Viac o téme: Sexuálne obťažovanieGalantaČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu