Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Blanár: Výsledky volieb potrebujú dôkladnú analýzu, nechceme to robiť povrchne

Juraj Blanár
Juraj Blanár (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

ŽILINA – Je potrebné urobiť hĺbkovú analýzu výsledkov volieb do regionálnych samospráv, čo bude chvíľu trvať. Počas stredajšieho brífingu po stretnutí s novou predsedníčkou Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erikou Jurinovou to povedal neúspešný kandidát na predsedu a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár.

„Tých, ktorí majú okamžité riešenie a vyhodnotenie, je veľmi veľa, ale my to nechceme robiť absolútne nejakým spôsobom povrchne. Analyzujeme všetky veci a bude to chvíľočku trvať. Je to záležitosťou strany Smer-SD, aby sme si povedali, čo sa udialo a akým spôsobom na to chceme zareagovať a ako dať aj odkaz našim voličom, pretože tá podpora nie je malá,“ skonštatoval Blanár. 

Ako dodal, napriek tomu, že získal menej hlasov ako nová predsedníčka, získal viac hlasov ako dvaja zvolení predsedovia krajov. „S týmto chceme ďalej pracovať, vážim si podporu voličov a nechceme ich sklamať. Pozorne som sledoval vyjadrenia pána Pellegriniho a pána Maďariča. Oni sa zhodujú v tom, že naším záujmom je urobiť dobrú analýzu, z ktorej môže vzísť aj to, že je potrebné urobiť zmeny aj na týchto úrovniach. Ale dovtedy, kým to nebudeme mať, bolo by to veľmi, veľmi predčasné,“ zdôraznil podpredseda strany. 

Viac o téme: VoľbyJuraj BlanárVúc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu