Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Voľby dopadli nad očakávania, tvrdí Matovič: Ľudia urobili tichú revolúciu

Igor Matovič Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO berie výsledok volieb do vyšších územných celkov s pokorou a zodpovednosťou. Povedal to na dnešnej tlačovej besede líder hnutia Igor Matovič. Podľa neho každé voľby za sedem rokov, čo OĽaNO pôsobí na politickej scéne, dopadli lepšie, ako čakali.

„Teraz výsledok berieme s pokorou a zodpovednosťou,“ povedal s tým, že výsledok volieb je prejavom dôvery a nádeje občanov. „Po siedmich rokoch v politike, keď vidíte, že nám tu vládnu zlodeji, ľudia urobili tichú revolúciu. Mojím cieľom pred rokom bolo spojiť čo najviac demokratických opozičných síl, aby sme ukázali, že dokážeme vytvoriť alternatívu a poraziť Smer,“ povedal Matovič s tým, že voľby ukázali, že OĽaNO nie je len Matovič. „Ale sú to ľudia, ktorí sa vedia chopiť funkcie,“ dodal. Pripomenul, že predsedami krajov za OĽaNO sa stali Erika Jurinová v Žilinskom kraji a Jozef Viskupič v Trnavskom kraji. „Splnili sa dva kľúčové ciele. Dokážeme spájať a vieme sa dohodnúť a ukázali sme, že OĽaNO nie som len ja,“ uviedol.

Erika Jurinová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Erika Jurinová povedala, že jej snahou je kraj spájať, urobiť z kraja súdržný celok. „Verím, že vieme urobiť pre ľudí veľmi dobré veci. Župa bude robiť transparentne. A tak, aby sa kraju pomohlo,“ povedala. Jozef Viskupič uviedol, že chce byť županom pre všetkých ľudí, ktorí v kraji žijú.

Veronika Remišová vyzvala premiéra Roberta Fica, aby nekládol novozvoleným predsedom polená pod nohy. „Oni sú čestní ľudia, poradia si s tým, ale bude hádzať polená pod nohy občanom,“ povedala. Podľa nej Jurinová a Viskupič šli do volieb z presvedčenia, lebo chcú niečo dobré pre kraj a ľudí urobiť. „Nešli tam, aby získali teplé miesta,“ uzavrela.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Matovič: Remišová je budúca premiérka

Líder politickej strany nemusí byť vždy iba jeden. Čím viac lídrov strana alebo hnutie má, tým je silnejšia. Povedal to dnes pred novinármi Igor Matovič s tým, že poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO), ktorú hnutie predstavuje ako líderku, je úkaz na politickej scéne.

"Ja som povedal, že to je budúca premiérka," pripomenul Matovič. "Nikdy som nepovedal, že z politiky odchádzam. Naše hnutie má veľa kvalitných ľudí a dokážeme viesť boj so skorumpovaným molochom, ktorý nám tu vládne," vyhlásil.

Podľa neho ešte pred rokom si mnohí ľudia pod hnutím OĽaNO predstavili iba jeho. A hoci vtedy mali len štyroch členov, dnes ich je trochu viac. Obdobie, počas ktorého nechodí do parlamentu, keďže mu prekáža vedenie predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS), Matovič vníma ako čas, keď dostali priestor ukázať svoje kvality aj ostatní poslanci za OĽaNO.

"Chcel som ukázať čestných a dobrých ľudí. Takto dostali v médiách priestor a dnes je OĽaNO minimálne Veronika Remišová, Jozef Viskupič a Erika Jurinová a myslím, že spoznáme ich viac," uzavrel.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOŽupné voľby 2017Opoizícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu