Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Voľby priniesli signál, že extrémizmus a novodobých fašistov vieme poraziť, povedal Kiska

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA/Martin Havran)

NÁMESTOVO - Regionálne voľby podľa prezidenta Andreja Kisku priniesli signál, že extrémizmus a novodobých fašistov „vieme poraziť našou najsilnejšou zbraňou – slobodnými a demokratickými voľbami“.

„Len tento úspech nás nesmie uspať a musíme pokračovať ďalej. Musíme ukazovať občanom, že meníme našu krajinu, že vieme o našich problémoch a že o problémoch nielen hovoríme, ale ich aj riešime,“ hodnotil dnes voľby prezident počas pracovného výjazdu v Námestove. „Miesto, na ktorom stojím, je veľmi symbolické. Na tomto mieste predseda jednej z pobočiek Kotlebovej strany surovo zbil turistu z Dominikánskej republiky len preto, že má inú farbu pleti. Toto miesto je práve dnes po voľbách veľmi symbolické v tom, že hoci dostali extrémisti na frak, nesmieme poľaviť v súboji o srdce a charakter našej krajiny. Boj ešte nie je vyhratý,“ dodal Kiska pri brehu Oravskej priehrady.

Žilinského krajského predsedu Kotlebovej strany Ľudová strana Naše Slovensko Andreja M. v apríli tohto roku odsúdil Okresný súd Námestovo na 20 mesiacov s podmienečným odkladom na 30 mesiacov. Dôvodom bol útok na turistu z novembra 2014.

Podľa Kisku je dobrým signálom, že sa ľudia vedia spojiť. „Vedeli sa spojiť v banskobystrickej župe a ukázali, aké Slovensko chceme. Vo voľbách vyhralo sebavedomé Slovensko. Na jednej strane sa ukázalo, že pokiaľ sa vo voľbách postavia skutočne kvalitní kandidáti, tak nič nie je dopredu dané a politický boj je veľmi otvorený. Preto stále aj vyzývam ľudí, aby sa nebáli vstúpiť do politiky, že zmeny sú možné. Len treba, aby sa do politiky zapojili čestní a schopní ľudia,“ dodala hlava štátu.

Viac o téme: PrezidentAndrej KiskaŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu