Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kotleba reaguje na prehru, toto je vraj dôvod prepadáku: Neférový boj proti mediálnej presile

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA/Jan Miskovsky/CTK via AP)

BANSKÁ BYSTRICA - Ľudia rozhodli, výsledky volieb akceptujeme. Vyhlásil v nedeľu v Banskej Bystrici neúspešný kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba.

„Ďakujeme, že voliči aj napriek masáži, ktorá prebiehala celým Slovenskom, dali ĽS Naše Slovensko svoj hlas. Vážime si ich dôveru," konštatoval ešte stále úradujúci šéf kraja. „Ten boj bol nerovný a neférový. Proti nám stálo sedem politických strán, ktoré podporovali pána Luntera. Bol to štýl, takmer všetci proti jednému," zhodnotil.

"Mediálna presilovka proti mne a strane poznačila výsledky aj v ostatných samosprávnych krajoch. Po štyroch rokoch na čele BBSK ho môžem s hrdosťou odovzdať novému vedeniu," dodal Kotleba. Podľa neho sa kraj pod jeho vedením podarilo ekonomicky ozdraviť a je v druhej najlepšej finančnej kondícii zo všetkých samosprávnych krajov.

Poznamenal, že strana teraz bude dôkladne analyzovať výsledky volieb v krajoch a okresoch. "Keď si pozrieme všetky zmeny, ktoré voľby v samosprávnych krajoch priniesli nielen z nášho pohľadu, ale aj iných politických strán, tak okrem fenoménu nezávislých kandidátov musíme priznať, že Slovensko ovládli kandidáti hodnotovo blízki prezidentovi Kiskovi a kandidáti, ktorých niektorí označujú ako ľudí blízkych hodnotám miliardára Sorosa. Je to pre Slovensko veľmi negatívne, lebo tých päť rokov je dlhý čas, za ktorý sa môže urobiť veľa zlého, a ja sa bojím, či tieto škody napáchané na národe bude potom možnosť napraviť," zdôraznil Kotleba.

Ubezpečil ich voličov a sympatizantov, že na pôde Národnej rady SR budú "naďalej tvrdo a nekompromisne obhajovať slovenské národné záujmy a kresťanské". Na otázku, či sa ujme mandátu poslanca krajského parlamentu, do ktorého sa dostal za obvod Banská Bystrica, nedal v nedeľu jasnú odpoveď.

Viac o téme: Marian KotlebaBanskobystrický samosprávny krajŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu