Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Most-Híd získal, no Bugár dvíha varovný prst: Čo chýbalo Rašimu v Košiciach?

Béla Bugár v centrále Most Híd.
Béla Bugár v centrále Most Híd. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd bude mať v nových regionálnych parlamentoch viac poslancov ako doteraz. Stratila však v Trnavskom kraji, naopak získala v Košickom.

„V Trnave to vyhodnotíme. Vyskúšali sme tam mladých ľudí, ktorí zatiaľ nekandidovali v žiadnych voľbách. Treba sa poučiť, ideme ďalej,“ povedal Bugár s tým, že naopak tím mladých ľudí ako kandidátov v strane vyšiel v Košiciach.

Bugár tiež upozornil, že kde išla vládna trojkoalícia spolu, bola úspešná. Spočne Smer, Most a SNS podporovali županov v Trenčíne a v Nitre.

Za zdvihnutý prst považuje Bugár 165 nezávislých poslancov zo 416. „Niektorí boli donedávna v iných stranách. To je katastrofa. O chvíľu uvidíme, čo to je byť nezávislý. Od čoho a od koho sú nezávislí? Však župy treba riadiť,“ dodal Bugár.

Most-Híd teší, že sa v Banskobystrickom samosprávnom kraji podarilo poraziť Mariana Kotlebu (ĽSNS). "No ani víťazstvo Jána Luntera neznamená, že Slovensko porazilo fašizmus a extrémizmus," napísala podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská.

Ľudia si však podľa nej uvedomujú vážnosť situácie a sú aj schopní pre to niečo urobiť. "A to je najlepšia správa z týchto volieb," podotkla. Podobne ako Bugár je z krajských volieb prekvapená. Zvoleným županom gratuluje.

Zlá spolupráca

Richardovi Rašimu (Smer-SD) chýbali v Košickom samosprávnom kraji (KSK) hlasy voličov Mosta-Híd, pripustil Bugár. Strana mala totiž v kraji na post predsedu vlastného kandidáta.

Bugár povedal, že pre vlastného kandidáta sa rozhodli na základe skúseností z predchádzajúcich štyroch rokov v kraji. "Spolupráca nebola nejako dobrá ani úspešná," povedal.

Viac o téme: SlovenskoBéla BugárMOST-HÍDŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu