Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nepodceňujme silu a význam VÚC, tvrdí Danko: Rozhodnite múdro a zodpovedne

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Občania na Slovensku by nemali podceňovať silu a význam vyšších územných celkov (VÚC). V RTVS to v utorok vyhlásil predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) v príhovore voličom.

"Budúci župani, ako aj župní poslanci, ktorých si zvolíte, budú najbližších päť rokov určovať, ako bude fungovať vaše najbližšie okolie. Rozhodnite sa múdro a zodpovedne. Dajte svoj hlas tomu, o kom ste presvedčení, že mandát využije na úprimný záujem o rozvoj vášho kraja, o zlepšovanie života v ňom. Dajte hlas tomu, kto má naozajstný záujem o naše Slovensko," konštatoval Danko a občanov vyzval, aby sa ku krajským voľbám postavili priamo a zodpovedne.

Občania by mali podľa jeho slov spoločne volebnou účasťou ukázať, že voľby do VÚC sú dôležité. "To, ako budú vyzerať naše kraje, je iba vo vašich rukách. Máte právo to ovplyvniť, máte právo sa rozhodnúť. Nevoliť je právo, ale ísť voliť je zodpovednosť. Zoberte ju do vlastných rúk. Nízka účasť v týchto voľbách môže v konečnom dôsledku spôsobiť stagnáciu kraja," myslí si.

Danko si uvedomuje, že v niektorých krajoch budú mať voliči naozaj ťažké rozhodovanie. "Ak nie ste ešte rozhodnutí, urobte tak s myšlienkou na váš kraj a na možnosti žiť v ňom lepšie. Viem, niekedy musí rozhodnúť aj kompromis, ale aj ten je prejavom odhodlaného postoja. V každom prípade však choďte voliť," apeloval.

Predseda NR SR sa v príhovore obrátil aj na mladú generáciu. "Nekritizujte svet na sociálnych sieťach, nenechávajte sa manipulovať, ale zoberte zodpovednosť do svojich rúk a choďte voliť. Rozhodnite sa slobodne, tak ako to robíte pri množstve iných úkonov vo svojom živote. Možnosť slobodne voliť nebola vždy na Slovensku samozrejmosťou. Vaši rodičia za to právo bojovali," dodal.

Viac o téme: Andrej DankoVÚC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu