Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smer podporí jedného zo známych kandidátov na post šéfa Bratislavského samosprávneho kraja

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD podporí v novembrových voľbách do VÚC na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) jedného zo známych kandidátov, ktorý bude schopný garantovať čo najviac bodov zo spoločného programu vzniknutej koalície. Vyhlásil to bratislavský krajský predseda Smeru–SD Martin Glváč s tým, že nepodporia niekoho s "recyklovanými" sľubmi z minulých volieb, prípadne sľubmi, ktoré nemajú s kompetenciami BSK nič spoločné. Podmienkou bude tiež preukázanie čistého a transparentného financovania kampane.

V Bratislavskom kraji bude Smer-SD súčasťou koalície šiestich strán, ktoré sa dohodli na spoločnom postupe do volieb v tomto kraji. "Koalícia zložená zo šiestich strán ponúkne spoločnú kandidátku na krajských poslancov. Most-Híd, SKOK, SZS budú na post predsedu BSK podporovať Daniela Krajcera. Strany Smer-SD, SDKÚ, Starostovia a nezávislí kandidáti budú s podporou predsedu BSK postupovať individuálne," informovala krajská kancelária strany Smer-SD v Bratislave.

Táto koalícia podľa Glváča nevznikla populisticky proti niekomu alebo niečomu. „Ale na základe hodnôt a programu, ktorý chce presadzovať predovšetkým v prospech obyvateľov kraja. Tí si zaslúžia takéto riešenie a nemali by trpieť úzko straníckymi a populistickými riešeniami,“ povedal. Partneri preto nevylučujú, že napokon spoločne podporia jedného zo známych kandidátov.

"Chceli sme byť súčasťou silnej koalície, postavili sme 14 kvalitných kandidátov a verím, že práve takéto silné spojenie napomôže, aby uspeli aj so svojím programom," komentoval podpísanie dohody László Sólymos, bratislavský krajský predseda strany Most-Híd. Prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman povedal, že do koalície sa rozhodli zapojiť po komunikácii o programových tézach s viacerými politickými stranami. Táto koalícia má podľa neho najväčšie predpoklady na podporu zvyšovania kvality obyvateľov a rozvoja Bratislavského kraja.

Svoju kandidatúru na post šéfa BSK doteraz oficiálne potvrdil aj poslanec Národnej rady SR za SaS Juraj Droba, bratislavský mestský poslanec a vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler a predseda Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov Ľubomír Kolárik. Tiež spevák, moderátor a podnikateľ Martin Jakubec, líder neformálnej občianskej platformy Statoční ľudia slobody Rastislav Blaško, starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto i súčasný poslanec Zastupiteľstva BSK Rudolf Kusý a bývalý primátor Bratislavy a exminister školstva Milan Ftáčnik. O post predsedu BSK sa chce uchádzať aj súčasný starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, súčasný predseda BSK Pavol Frešo a politik a bývalý minister kultúry Daniel Krajcer.

Viac o téme: Martin GlváčSmer–SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu