Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koalícia OĽaNO, SaS, KDH, OKS a NOVA odovzdala kandidátku do volieb do VÚC

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: TASR / Erika Ďurčová)

ŽILINA - Zástupcovia koalície OĽaNO, SaS, KDH, OKS a NOVA, ktorá sa vytvorila pred voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK), dnes odovzdali kandidačnú listinu. Dnes o tom informoval Dano Mitas z oddelenia komunikácie s médiami OĽaNO.

Kandidátka na predsedníčku ŽSK Erika Jurinová z hnutia OĽaNO podľa neho vytvorila s kandidátmi na poslancov spoločný tím, ktorý je odhodlaný uskutočniť potrebné zmeny vo fungovaní ŽSK. "Náš program je programom väčšej starostlivosti o Žilinský kraj a najmä ľudí, ktorí v ňom žijú. Vedie k zodpovednému rozdeľovaniu financií nie podľa straníckeho trička, ale podľa akútnosti problému. Kraj musí patriť ľuďom a nie politickej strane a jej sponzorom. Pre mňa je dôležitým momentom, že vieme spolupracovať aj v takejto širokej koalícii," uviedla Jurinová.

"Viac ako rok sme tvrdo pracovali na postavení slušnej alternatívy voči vládnemu zlepencu. Teraz už ju máme a verím, že v Žilinskom kraji budeme úspešne realizovať volebný program našej koalície," poznamenal krajský predseda SaS a kandidát na poslanca Milan Laurenčík.

"Slušné demokratické strany v tomto regióne vždy prirodzene spolupracovali už aj v minulosti. Dohodu urýchlila aj osobnosť kandidátky na predsedníčku ŽSK Eriky Jurinovej. Je to poctivá bojovníčka za spravodlivosť, a takýchto ľudí potrebujeme nielen v parlamente, ale aj v regionálnej politike," doplnil ďalší z kandidátov, krajský predseda KDH Ľubomír Steiniger.

Záujem uchádzať sa o post predsedu ŽSK zatiaľ potvrdili súčasný predseda Juraj Blanár (Smer-SD), poslanec Mestského zastupiteľstva v Žiline Peter Cibulka (nezávislý), poslankyňa Národnej rady (NR) SR Erika Jurinová (koalícia OĽaNO, SaS, KDH, NOVA a OKS), exposlanec NR SR za stranu Smer-SD Anton Martvoň, starosta obce Mútne Marián Murín, bývalý minister školstva a podpredseda vlády SR Ján Mikolaj (SNS) a asistent poslanca NR SR Peter Sagan (ĽSNS).

Viac o téme: SaSKDHOĽaNOErika JurinováOKS a NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu